ΡεπορτάζΑρχείο

Παραδόθηκε ο 16χρονος που μαχαίρωσε τον 15χρονο στο προαύλιο του σχολείου

Στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας. μεταφέρθηκε ο 15χρονος μαθητής που μαχαιρώθηκε από έναν 16χρονο μέσα στο σχολείο του. Το παιδί φέρει πολλαπλά τραύματα στην πλάτη και το χέρι του, με τους θεράποντες γιατρούς να διαβεβαιώνουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Ωστόσο το παιδί ήταν αρκετά τρομαγμένο, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Σε ότι αφορά τον 16χρονο δράστη της επίθεσης ο οποίος αρχικά είχε τραπεί σε φυγή, παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα συνοδευόμενος από τον πατέρα του παραδόθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου και συνελήφθη.

Το σοκαριστικό επεισόδιο σημειώθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας όταν ένας 16χρονος μαχαίρωσε 15χρονο συμμαθητή του για ασήμαντη αφορμή. Πληροφορίες φέρουν να είχαν διαφορές μεταξύ τους για οπαδικά θέματα ή να τσακώθηκαν για τα μάτια μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικά μέσα της Ηλείας, οι δύο μαθητές, ένας 15χρονος και ένας 16χρονος, άρχισαν να λογομαχούν στο πρώτο διάλειμμα και στη συνέχεια ο 16χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον 15χρονο με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και έσπευσε στο σημείο έπειτα από λίγα λεπτά για να παραλάβει το θύμα, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.