Site icon Αρχείο anagnostis.org

Στερνό Αντίο στον Γιάννη

Γιάννης Σπανός

Αύριο Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Κιάτο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη  Γιάννη Σπανού.

H ενημέρωση για το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Σπανό προήλθε από την τραγουδίστρια Πέννυ Ξενάκη η οποία έγραψε λιτά στο FB: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα αποχαιρετήσουμε τον Γιάννη Σπανό το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Κιάτο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Από τις 13.00 ο Γιάννης μας θα είναι εκεί για προσκύνημα. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 14.00».

Με λίγες λέξεις ο Σταμάτης Κραουνάκης λέει το δικό του αντίο στον σπουδαίο Γιάννη Σπανό που έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος το χώρο της μουσικής:
«Αντίο Μεγάλε μου, Τεράστιε, ταπεινέ μου Γιάννη, Σ’ ευχαριστώ για Όλα».

Ο Γιάννης Σπανός Γεννήθηκε στο Κιάτο. Μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με το τραγούδι «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά. Συνθέτης και στιχουργός με ιδιαίτερες ευαισθησίες ο Γιάννης Σπανός έχει στο ενεργητικό του σημαντικούς δίσκους και μεγάλες επιτυχίες: τις «Ανθολογίες», «Εκείνο το καλοκαίρι». «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» κ.ά.

Μήπως υπάρχει κανείς που δεν σιγοτραγούδησε τα τραγούδια του; Αυτά ήταν η οικογένειά του κι αυτά θα τον κρατούν ζωντανό στην ψυχή μας

 

Exit mobile version