ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οι υποχρεώσεις του δημοσιογράφου του Νίκα

Καθήκοντα δημοσιογράφου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέλαβε από την Παρασκευή ο Βασίλης Μπακόπουλος, μετά την υπογραφή της σύμβασης ορισμένου χρόνου με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ο κος Μπακόπουλος αναλαμβάνει το γραφείο Τύπου, όχι μόνο του Περιφερειάρχη, αλλά και των αντιπεριφερειαρχών.

Ποιες όμως είναι οι υποχρεώσεις του δημοσιογράφου της Περιφέρειας;

Σύμφωνα με τη σύμβαση:

«Υποχρεούται να πληροφορεί τα Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, αλλά και των μέσων ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας, να καλύπτει γεγονότα και εκδηλώσεις γενικού ενδιαφέροντος για ενημέρωση της κοινής γνώμης, να ενημερώνει και να συλλέγει ειδήσεις και δημοσιεύματα που αφορούν την Περιφέρεια, καθώς και ειδήσεις και δημοσιεύματα ιδιαίτερης σημασίας, να μεριμνά για την επικοινωνία του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών με τα Μ.Μ.Ε., να παρέχει πληροφορίες σε λοιπούς δημοσιογράφους και να μεριμνά για τη σωστή οργάνωση και τέλεση των δημόσιων εορτών και επίσημων τελετών. 

Το παρεχόμενο δημοσιογραφικό έργο παράγεται με γνώμονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία εργασίας του δημοσιογράφου.

Το συμβουλευτικό του έργο απευθύνεται αποκλειστικά στον Περιφερειάρχη που έχει έδρα την Τρίπολη.

Για την εμφάνιση και ανάληψη καθηκόντων συντάσσεται σχετική έκθεση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Η θητεία του διαρκεί όσο η θητεία του Περιφερειάρχη και η σύμβαση λύνεται αυτοδικαίως και αζημίως για την Περιφέρεια, σε περίπτωση έκπτωσης του δημοσιογράφου ή της αποχώρησης του Περιφερειάρχη.

Η μηνιαία αντιμισθία του θα είναι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις.

Υποχρεούται να εργάζεται ανελλιπώς και όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπάγεται στον έλεγχο του Περιφερειάρχη.

Ασκεί καθήκοντα επιτελικά και δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα οποιασδήποτε μορφής».