ΕκδηλώσειςΑρχείο

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στα Αρχαία Ελληνικά στο Άργος

Οι αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών σε συνδυασμό με την αλλαγή της διδακτέας ύλης, όπως αυτή υλοποιήθηκε μέσω της εισαγωγής του Φακέλου Υλικού τους καλοκαιρινούς μήνες ήλθε να ανατρέψει την επί σχεδόν μία δεκαετία ισχύουσα διδακτική πραγματικότητα. Συνάδελφοι και μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν νέα δεδομένα στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στην προσπάθειά του να συνδράμει στην ομαλή μετάβαση από τον παλαιότερο τρόπο προσέγγισης του μαθήματος στα σύγχρονα δεδομένα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνει «Επιμορφωτικό Σεμινάριο στα Αρχαία Ελληνικά στο Άργος» με χορηγό επικοινωνίας το filologika.gr

Στο σεμινάριο θα επιχειρηθεί να δοθούν πρακτικές απαντήσεις σε ερωτήματα που προβληματίζουν τους συναδέλφους που σχετίζονται με την προετοιμασία των υποψηφίων για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ενδεικτικά, οι ομιλητές θα αναφερθούν σε ζητήματα που αφορούν την διδακτική προσέγγιση των ενοτήτων του Φακέλου Υλικού, παλαιών και νέων, τον συσχετισμό των παράλληλων κειμένων με τα κείμενα αναφοράς καθώς και τις αλλαγές στην αξιολόγηση του αδίδακτου κειμένου με την εισαγωγή ερμηνευτικής ερώτησης κ.ά.

Λίγα Λόγια για τους Ομιλητές

Ο Βασίλης Βασιλείου είναι φιλόλογος εκπαιδευτικός στο Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας Αργολίδας. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι στην Ηλεκτρονική Μάθηση (E-Learning) (Διδακτική της Τεχνολογίας και Ψηφιακά Συστήματα) του τμήματος «Ψηφιακά Συστήματα» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 2011 έως το 2018 συνεργάστηκε κατά διαστήματα με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας, Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος» για τον εμπλουτισμό του Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων του «Φωτόδεντρου» στα μαθήματα της Ιστορίας και των Θρησκευτικών.

Ο Μπικάκης Μιχάλης δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμενος με την προετοιμασία υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την παραγωγή του αντίστοιχου εκπαιδευτικού υλικού. Είναι απόφοιτος των τμημάτων Φιλολογίας και Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στις κατευθύνσεις Κλασσικής Φιλολογίας και Παιδαγωγικής αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων για τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο, ενώ συγγράμματά  του έχουν περιληφθεί και στον Εύδοξο. Έχει συνεργαστεί με τις Εκδόσεις Λιβάνη και Πατάκη. Αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικούς ιστότοπους ενώ έχει διατελέσει κριτής σε επιστημονικά συνέδρια για την Εκπαίδευση.

Τόπος Διεξαγωγής

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ  Άργους, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Το κτήριο που θα στεγάσει την εκδήλωση βρίσκεται στο 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ώρα έναρξης: 17:00
Διάλειμμα: 18:30- 19:00
Ώρα Λήξης: 20:00

Αίτηση Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στα Αρχαία Ελληνικά στο Άργος που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στη φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Αίτηση συμμετοχής 

Κόστος Παρακολούθησης- Παροχή Βεβαιώσεων

Η είσοδος και η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι δωρεάν, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.