ΚοινωνίαΑρχείο

Θρηνεί ο Αχλαδόκαμπος για τον τραγικό θάνατο του διεθνή πολίστα Αδαμάντιου Μαντή

Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από τον τρόπο που έχασε τη ζωή του τόσο άδοξα ένα νέο ταλαντούχο παιδί μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο 21χρονος διεθνής πολίστας του Ν.Ο. Χίου και της εθνικής ομάδας των εφήβων Αδαμάντιος Μαντής είχε καταγωγή από τον Αχλαδόκαμπο Άργους. Ο παππούς του Διαμαντής Μαντής (του οποίου έχει πάρει το όνομα) ήταν επί 8 χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας. Ο πατέρας του Σταύρος ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Η κηδεία του έγινε σε κλίμα οδύνης το μεσημέρι της Τρίτης στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αδερφή του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσο άδικα έφυγε ο Αδαμάντιος από κοντά τους.

Ο απροσδόκητος χαμός του έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την οικογένεια του ελληνικού πόλο, του αθλήματος στο οποίο είχε διαπρέψει ο 21χρονος τερματοφύλακας και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού το 2015.

Αδαμάντιος Μαντής

Πώς έγινε το δυστύχημα

Ο 21χρονος επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος φίλος του. Ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Γλυφάδα, οι δύο νεαροί άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο στο αυτοκίνητο και σταμάτησαν στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να ελέγξουν τι συνέβαινε.

Ο Αδαμάντιος Μαντής κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να δει αν υπήρξε κάποια βλάβη και τότε συνέβη η τραγωδία: Ένα άλλο όχημα έπεσε πάνω στον νεαρό αθλητή και το σταματημένο αυτοκίνητο.

Αδαμάντιος Μαντής

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν και οι τρεις εμπλεκόμενοι στο τροχαίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Ο Αδαμάντιος Μαντής, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου μπήκε στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν και το πρωί της Κυριακής ο 21χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.