ΚοινωνίαΑρχείο

Πέθανε η Κατερίνα Παπαδριανού – Θρηνεί ο πολιτισμός της Αργολίδας

Ανήσυχοι όλα τα χρόνια για τον Πολιτισμό στην Αργολίδα, άφησε έντονο το στίγμα της στα πεπραγμένα του τόπου.

Η Κατερίνα Παπανδριανού γνωστή από τα βιβλία της «Οι Νάρκες» και «Η Ψωροκώσταινα», από τα άρθρα της για τον Πύργο της Κάντιας και από την πλούσια δράση της αφήνει σημαντικό κενό πίσω της.

Πέθανε η Κατερίνα Παπαδριανού – θρηνεί ο πολιτισμός της Αργολίδας

Γέννημα – θρέμμα του Δρεπάνου, τελείωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Παιδαγωγικό τμήμα της ΣΕΛΕΤΕ. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Στο Παρίσι, συνέβαλε στην ίδρυση του πρώτου “Παιδικού Χωριού S.O.S. 

Για πολλά χρόνια ήταν καθηγήτρια στα Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια Αργολίδας και Αρκαδίας.

Από το 1995 δημοσιεύει άρθρα στις τοπικές εφημερίδες ιστορικού, κοινωνικοοικονομικού περιεχομένου και σχετικά με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.

Έχει πάρει τιμητική διάκριση για το διήγημα «1715», δημοσιευμένο στα «ΝΑΥΠΛΙΑΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ» έκδοση του Δήμου Ναυπλιέων το 2007 και βραβείο για το ιστορικό μυθιστόρημα «1715 – Το τελευταίο φιλί στ’ Ανάπλι», το οποίο κυκλοφόρησε το 2010 από τις εκδόσεις «Μελάνι».

Το 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της – ιστορικό μυθιστόρημα – με τίτλο «Ψωροκώσταινα | Η Πανώρια Χατζηκώστα – Αϊβαλιώτη και ο Βενιαμίν Λέσβιος», έκδοση της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Κυριακή 10-11-2019, στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγ. Αδριανού και Ναταλίας, στο Δρέπανο.

Διαβάστε Επίσης:
Το τραγούδι της Κατερίνας (Video)
– Το τελευταίο αντίο από τους φίλους της