ΠολιτισμόςΑρχείο

Βραβείο για μικρούς μαθητές από τα Φίχτια – Ακούστε το συγκινητικό τραγούδι που έγραψαν

Μια ξεχωριστή μέρα για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Φιχτίου ήταν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, καθώς το σχολείο παρέλαβε το 3ο βραβείο στον διαγωνισμό του make a wish για το τραγούδι που συνέθεσε πέρσι τα χριστούγεννα για τον μικρό Παναγιώτη.

Όπως αναφέρει εκ μέρους του σχολείου η Μαρία Σκαρπέντζου: «Αυτό το Σάββατο 9/11, βρεθήκαμε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, κοντά σε μια διαφορετική “οικογένεια’ με μέλη από όλη την Ελλάδα, για την απονομή. Γνωρίσαμε από κοντά όλους τους αφανείς διοργανωτές. Εισπράξαμε συναίσθημα αισιοδοξίας και ευγνωμοσύνης από τη μητέρα του Νικολάκη προς κάθε εθελοντή που συμμετέχει στη δράση, καθώς η πραγματοποίηση μιας ευχής διώχνει από τα σπίτια τους την απαισιοδοξία και σκορπάει τη χαρά! Είδαμε μπαμπάδες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, να πρωτοστατούν στη δράση εθελοντισμού παραγωγής υλικού και θαυμάσαμε τη δύναμη της ψυχής τους. Τέλος παρατηρήσαμε πως όσα παιδιά παρευρέθηκαν στη βράβευση, ώρα την ώρα που περνούσε γέμιζαν με αίσθημα υπερηφάνειας! Ναι, λοιπόν αξίζει να συμμετέχουμε στο αστέρι της ευχής και θα το κάνουμε και φέτος!»

Οι νικητές του διαγωνισμού.

Βραβείο Δημοτικό Σχολέιο Φιχτίων

Πέρσι τα Χριστούγεννα το σχολείο είχε λάβει μέρος στη δράση «Το αστέρι της Ευχής» και βοήθησε να πραγματοποιηθεί η ευχή του μικρού Παναγιώτη. Εκτός από την οικονομική προσφορά συμμετείχε σε διαγωνισμό παραγωγής πρωτότυπου υλικού.

Η ιδέα ήταν της κ. Αδαμαντίας, να συνθέσουν ομαδικά στη Γ΄τάξη ένα πρωτότυπο τραγούδι που θα είχε πηγή έμπνευσης όλα όσα έζησαν και έμαθαν μέσα από αυτή την κοινωνική δράση εθελοντισμού.

Ηχοχράφηση

Ακούστε το τραγούδι:

Τα παιδιά της τάξης, η Ντάρια, ο Γρηγόρης, η Έλενα, η Μελίνα, ο Τάσος, ο Θοδωρής, ο Ηλίας, σκάρωσαν ένα ποίημα. Πολύ σύντομα ενημερώνεται για το ποίημα η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Αναστασία Δέλγα -όταν ένα θαύμα γίνεται, ακολουθούν κι άλλα- και προτείνει να ντύσει το ποίημα με μουσική μπουζουκιού το βιολογικό παιδί της, ο Θοδωρής. Έτσι κι έγινε και με τη συμβολή και τις ευχές όλων προχωρήσαμε στην εγγραφή του τραγουδιού στις εγκαταστάσεις  του 1ου εργαστηριακού κέντρου Άργους. Μάλιστα για να ζήσουν την εμπειρία κι άλλοι μαθητές ζητήθηκε η συμβολή της Δ΄τάξης (η Αγγελική, η Μαρίνα, η Σίσσυ, η Ελένη, η Μαριάμι, η Μαρία, η Βασιλίνα,  ο Στέλιος, ο Άντζελο και ο Αλέξανδρος) στη χορωδία.

Βραβείο Δημοτικό Σχολέιο Φιχτίων