ΟικονομίαΑρχείο

40.000.000 ευρώ για ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων προανήγγειλε ο Νίκας

Στα εγκαίνια της έκθεσης “Πελοπόννησος Expo 2019”, που άνοιξε τις πύλες της στην Τρίπολη, σήμερα το βράδυ, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που φιλοξενείται στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή έγιναν παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, καθώς και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της θα διαθέσει περί τα 40.000.000 ευρώ για ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων, μέσω του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”.

Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι θα παράσχει στήριξη σε επιχειρήσεις για συμμετοχή τους σε εκθέσεις στο εξωτερικό που αφορούν την προβολή αγροτικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, τουριστικά προϊόντα και η επιχειρηματικότητα εν γένει της Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω έκθεση, που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, περιλαμβάνονται επίσης ειδικά αφιερώματα και εκδηλώσεις για τον Τουρισμό και τον Αγροδιατροφικό τομέα.