ΚοινωνίαΑρχείο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας βάζει στο στόχαστρο τον Υπουργό Άμυνας

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταγγέλλει τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου, που απευθυνόμενος σε συνέδριο μέσα στη Σχολή Ευελπίδων, στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως “πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”, χαρακτηρίζοντάς τες προκλητικές κι επικίνδυνες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αξιοποιώντας την κληρονομιά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη όλων των άλλων αστικών κομμάτων, εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στο κουβάρι των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, στο όνομα της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”. Μιας αναβάθμισης από την οποία μοναδικοί κερδισμένοι είναι οι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ για το λαό και τη νεολαία προδιαγράφεται στον ορίζοντα το πολεμικό σφαγείο.

Έτσι, λοιπόν, μετά την ανανέωση, ενίσχυση κι επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος πλέγματος υποδομών και τη δημιουργία νέων σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο κι Αλεξανδρούπολη, αλλά ταυτόχρονα την καθιστά και μαγνήτη επιθέσεων, μετά τις διαδοχικές επισκέψεις αμερικανοΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων στη χώρα μας, τις πολυάριθμες ασκήσεις – πρόβες πολέμου, τη συζήτηση που έχει ξαναφουντώσει για την ετοιμότητα της βάσης του Αράξου να υποδεχθεί πυρηνικά όπλα, η ελληνική κυβέρνηση, μέσα από την παραπάνω δήλωση του υπουργού Άμυνας, επιδιώκει να φανεί ΝΑΤΟϊκότερη των προηγούμενων, αποδεικνύοντας σε τι σημείο επιδιώκει να φτάσει η εμπλοκή της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Καθόλου τυχαία, άλλωστε, αυτή η ολοένα μεγαλύτερη πρόσδεση στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, για την οποία καυχιέται και παίρνει κι εύσημα η ελληνική κυβέρνηση, είχε σαν αποτέλεσμα τους ελλιμενισμούς και την παραχώρηση διευκολύνσεων σε μια σειρά από ευρωατλαντικές στρατιωτικές δυνάμεις σε Σούδα, Πειραιά, Βόλο και στις επόμενες μέρες και στη Σύρο!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό μας, να παρακολουθήσουν και να σκεφτούν προσεκτικά όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις. Να αξιοποιήσουν την παλιότερη, αλλά και τη σύγχρονη πείρα τους και να θυμηθούν πόσο ολέθρια ήταν και παραμένει η συμμετοχή της Ελλάδας σε όλες τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από την Ινδοκίνα και την Κορέα, έως τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν κ.α.! Το λαϊκό κίνημα να καταδικάσει μέσω της πάλης του τις ξεδιάντροπες κι επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών σε όλη την υδρόγειο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με εστίες πολέμου να καίνε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό, να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, απαιτώντας:

· Να καταγγελθεί η Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις – Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

· Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις!

· Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Καμία σκέψη για μεταφορά στον Άραξο ή άλλου πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ.

· Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.

· Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του».