ΡεπορτάζΑρχείο

Συνεχίζεται η κατάληψη μέχρι νεωτέρας στο Πανεπιστήμιο Ναυπλίου

Παραμένει σε κατάληψη η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, μετά από νέα απόφαση του φοιτητικού συλλόγου των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και Παραστατικών Τεχνών & Ψηφιακών Μέσων.

Οι σπουδαστές συμμετέχουν δυναμικά στο φοιτητικό αγώνα που ξεκίνησε σε πολλές σχολές σε όλη την Ελλάδα, μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα από ομάδες καταστολής. Οι φοιτητές πλειοψήφησαν την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου για τη συνέχιση της κατάληψης με περιφρούρηση και προστασία του χώρου των Κεντρικών Διδακτηρίων.

Η Σχολή του Ναυπλίου τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, με τους φοιτητές να βρίσκουν συμπαραστάτες ακόμα και τους καθηγητές τους.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν:

  • την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ΑΣΥΛΟΥ
  • τα προς ψήφιση μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διαγραφή στα ν+2 έτη φοίτησης και την κατάργηση παροχής της Παιδαγωγικής Επάρκειας με την απόκτηση πτυχίου.

Επίσης ζητούν από τις δημοτικές παρατάξεις και την τοπική κοινωνία να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση, και να πάρουν μέρος αν θέλουν σε κοινή παρέμβαση.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν καλλιτεχνικά δρώμενα στο Ναύπλιο τις επόμενες ημέρες.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί η πορεία του αγώνα τους.