ΕυρώπηΑρχείο

Αποκαλύψεις για τη Νοβάρτις: Η διαφθορά των γιατρών εξίσου σημαντική με αυτή των πολιτικών

Το ντοκιμαντέρ – αποκάλυψη των 77 λεπτών της ομάδας των δημοσιογράφων της εκπομπής Falò προβλήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΑΚΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ

Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ακολούθησε συζήτηση με τη δημοσιογράφο και συνδημιουργό του φιλμ, Μαρία Ροσέλι, τη Γαλλίδα μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος στην υπόθεση της τράπεζας UBS, Στεφανί Ζιμπώ και τον πρόεδρο της επιτροπής για την καταπολέμηση διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντάνιελ Φρέιντ, που απάντησαν και σε ερωτήσεις του κοινού. 

Ο Στέλιος Κούλογλου σε αποκλειστικές του δηλώσεις στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, κάνοντας λόγο για συντριπτικά στοιχεία σε ότι αφορά το σύστημα διαφθοράς που είχε στήσει η Novartis.

Η δημοσιογράφος και συνδημιουργός του φιλμ Μαρία Ροσέλι στη συνέντευξή της για το anagnostis αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξήχθη, στα εμπόδια που συνάντησε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και στα συμπεράσματα που η ίδια έβγαλε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαφθορά των γιατρών, η οποία είναι εξίσου σημαντική, ίσως και πιο σημαντική από αυτή των πολιτικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: 

Η Ροζέλι και ο Ταλιαμπούε προετοίμαζαν το ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Novartis πάνω από έναν χρόνο και ταξίδευσαν στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για να μιλήσουν με τους όλους τους πρωταγωνιστές.   

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis που προβλήθηκε στην ελβετική τηλεόραση, μεταφράστηκε από τον Αργύρη Παναγόπουλο.

ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ: