ΚοινωνίαΑρχείο

Συγχρονισμένη καμπάνια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η χθεσινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Σόνια Τάνταρου Κρίγγου δήλωσε:

«Αν και οι δράσεις όλων μας είναι συνεχείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που πλησιάζει, βρεθήκαμε όλοι μαζί στα κεντρικότερα σημεία 14 πόλεων της χώρας.

Σκοπός μας η αρτιότερη ενημέρωση των πολιτών και η ευαισθητοποίησή τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, που δεν “γνωρίζει” όρια και περιορισμούς και μας αφορά όλους.

Πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Για πρώτη φορά υλοποιήθηκε μια τέτοια δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τόσο σε έκταση, στις έδρες των 12 περιφερειών της χώρας και στην Αττική σε Αθήνα και Πειραιά, όσο και συντονισμένα την ίδια ώρα σε όλη την χώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέπραξαν για την υλοποίηση της δράσης αλλά ιδιαίτερα τα στελέχη των Συμβουλευτικών Κέντρων ανά την χώρα και της διοίκησης του ΚΕΘΙ που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της».

Πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών