ΡεπορτάζΑρχείο

Να τί έγινε στην Αθηνών – Κορίνθου. Έπεσε το βουνό στο δρόμο (pics)

Οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που στάθηκε η αιτία να κλείσει από τις 3.30 περίπου η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και να εγκλωβιστούν στα διόδια εκατοντάδες οδηγοί, χωρίς να έχουν ουδεμία ενημέρωση για το τί συμβαίνει μέχρι το ξημέρωμα.

Η έντονη βροχή κατέβασε το βουνό στο δρόμο που γέμισε με νερά, λάσπες και πέτρες στην περιοχή της Κινέτας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του megaratv.gr/

Να τί έγινε στην Αθηνών  - Κορίνθου. Έπεσε το βουνό στο δρόμο (pIcs)Να τί έγινε στην Αθηνών  - Κορίνθου. Έπεσε το βουνό στο δρόμο (pIcs)

Ανάλογο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην παλιά Εθνική Οδό, η οποία κλείνοντας και αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει δίοδος για τα αυτοκίνητα που έπρεπε να μετακινηθούν. Οι τροχονόμοι, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να προτρέπουν τους οδηγούς να επιστρέψουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάος στα διόδια της Κορίνθου – Καμία ενημέρωση – Αποκλεισμένη η Πελοπόννησος (Pics)

Η εντολή ήταν σαφής: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της Παλαιάς Εθνικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος των Μεγάρων έως το ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Να τί έγινε στην Αθηνών  - Κορίνθου. Έπεσε το βουνό στο δρόμο (pIcs)
Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το megaratv.gr, σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή της Κινέτας από τις ισχυρές καταιγίδες που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, από την κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Να τί έγινε στην Αθηνών  - Κορίνθου. Έπεσε το βουνό στο δρόμο (pIcs)Υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, διακοπές ρεύματος ενώ οι έντονες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή φερτών υλικών. Το γεφύρι της Πίκας στην Εθνική Οδό έχει καταστραφεί εντελώς.

Να τί έγινε στην Αθηνών  - Κορίνθου. Έπεσε το βουνό στο δρόμο (pIcs)

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις από πλημμυρισμένα σπίτια για απεγκλωβισμό των ενοίκων τους καθώς και για άντληση των υδάτων. Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε για την περιοχή της Κινέτας 47 κλήσεις εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και 7 για κοπές δέντρων.

Τις προσπάθειες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ενισχύουν και εθελοντικές ομάδες όπως η Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών (Ο.Ε.Μ.), που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό ατόμων που επέβαιναν Ι.Χ. το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ megaratv.gr