Καταπιάνονται με την πρόληψη του καρκίνου στο ΕΠΑΛ Άργους

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ Άργους και την Νοσηλευτική Μονάδα Άργους – Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑ.Λ Άργους την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, από 12:00 έως 14:00, στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Υγείας προς τον μαθητικό πληθυσμό και τους Γονείς-κηδεμόνες.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ Άργους και οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Υγείας πρότειναν την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, ζητήθηκε η συνδρομή  συνεργατών από το Τμήμα της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής, Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους και στη συνέχεια αυτή εγκρίθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ενημέρωση στην πρόληψη καρκίνου του μαστού και τραχήλου

Τα θέματα ενημέρωσης περιλαμβάνουν την πρόληψη Καρκίνου του μαστού και τραχήλου, τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων – HPV και τον Προληπτικό Εμβολιασμό. Οι μαθητές/-τριες και οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Υγείας του 1ου ΕΠΑ.Λ Άργους προετοίμασαν και θα παρουσιάσουν στην αρχή μια εισαγωγή. Στην συνέχεια οι προσκεκλημένες κ. Ιφιγένεια Παπαδημητρίου – Ιατρός / Γυναικολόγος και η κ. Μαρία Ψύλλα Χρονοπούλου – Προϊσταμένη Μαία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής, Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους θα παρουσιάσουν με λεπτομέρειες τα θέματα. Μετά το τέλος των ομιλιών και παρουσιάσεων θα δοθεί χρόνος για συζήτηση με τις προσκεκλημένες ομιλήτριες, θα διατυπωθούν ερωτήματα και θα λυθούν απορίες από τους μαθητές/-τριες και τους Γονείς.