ΡεπορτάζΑρχείο

Έληξε η προθεσμία με τις μαούνες να μένουν στο λιμάνι (Pics)

Με σβησμένες τις μηχανές παρέμεναν την Κυριακή στο λιμάνι του Ναυπλίου οι δύο μαούνες που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν την εκβάθυνση. Άγνωστο παραμένει αν δεν εργάζονταν λόγω της αργίας της Κυριακής, ή αναμένουν νέα παράταση. Εκτός κι αν ολοκληρώθηκε το έργο, κάτι που λογικό είναι να ανακοινωθεί επίσημα. 

Έληξε η προθεσμία με τις μαούνες να μένουν στο λιμάνι (Pics)

Μέχρι αυτή τη στιγμή άλλωστε δεν έχει δοθεί νέα παράταση στο έργο της εκβάθυνσης, ούτε έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση. Πληροφορίες ωστόσο λένε ότι επρόκειτο να ζητηθεί νέα παράταση για την αποπεράτωση του έργου, κάτι όμως που δεν αναφέρεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όσο και αν το αναζητήσαμε, παρότι άλλαξε ο μήνας.

Έληξε η προθεσμία με τις μαούνες να μένουν στο λιμάνι (Pics)

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν ενταθεί οι εργασίες, όσο πλησίαζε η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου. 

Η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί, ήταν μέχρι το τέλος Νοέμβρη. Αποφασίστηκε στις 25/9/2019, με το εξής σκεπτικό: «Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών εκβάθυνσης του λιμένα Ναυπλίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως τον Αύγουστο, λόγω συνεχών αφίξεων και αναχωρήσεων τουριστικών σκαφών, υπήρξε καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών.

Επιπλέον δεν μπορούσαν να γίνουν εργασίες επισκευής στα κρηπιδώματα, λόγω ελλιμενισμού των τουριστικών σκαφών, ούτε η κατασκευή του τοίχου προστασίας στη θέση Μπανιέρες, λόγω καθημερινής χρήσης της περιοχής από τους λουόμενους.
Ευνόητο επακόλουθο και αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η επιμήκυνση του χρόνου που απαιτείται για  την περαίωση και ολοκλήρωση του έργου».