ΡεπορτάζΑρχείο

Η σέλφι και η google “έκαψαν” τον κλεπταποδόχο του κινητού, που άρπαξαν στην Κίο

Ο κλεπταποδόχος του κινητού τηλεφώνου φωτογραφήθηκε, αλλά για κακή του τύχη η φωτογραφία του έφτασε στο καινούργιο τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του κλεμμένου κινητού. Έτσι η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του! Φαίνεται ότι η τεχνολογία μερικές φορές ξεπερνά τις γνώσεις τόσο του κλέφτη, όσο και του κλεπταποδόχου!

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες στην περιοχή της Νέας Κίου. Μια παρέα από φίλους είχε συγκεντρωθεί ένα βράδυ του και διασκέδαζε σε οικόπεδο – φάρμα που βρίσκεται έξω από τον οικισμό, όταν χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτα, ανακάλυψαν στο τέλος της βραδιάς, ότι έλειπαν ένα αντρικό τσαντάκι που περιείχε κινητό και πορτοφόλι και δύο ακόμα γυναικείες τσάντες με ανάλογο περιεχόμενο.

Κάποιος, χωρίς να γίνει ποτέ αντιληπτός είχε πλησιάσει την παρέα και είχε πάρει από ένα τραπέζι τις τσάντες. Τα κινητά τηλέφωνα για λίγη ώρα λειτουργούσαν χωρίς να απαντά κανείς στις κλήσεις, γρήγορα όμως απενεργοποιήθηκαν.

Η αστυνομία που κλήθηκε εκείνο το βράδυ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, απλά κατέγραψε το περιστατικό. Μια ακόμα κλοπή στην περιοχή της Νέας Κίου, που έμενε ανεξιχνίαστη…

Ο ιδιοκτήτης του κινητού, χωρίς να έχει άλλη επιλογή αγόρασε καινούργιο smartphome, αφού δεν κατάφερε να βρει το παλιό. Αλλά πιο πολύ του στοίχισε και τον στενοχώρησε, το γεγονός ότι στο παλιό είχε φωτογραφίες τις οποίες έχασε. 

Μετά από καιρό όμως για καλή του τύχη, φίλος που γνώριζε περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων, τον συμβούλευσε να συνδέσει το καινούργιο του smartphone στον λογαριασμό του gmail και να αναζητήσει τις παλιές του φωτογραφίες στα αντίγραφα ασφαλείας, που δημιουργεί η Google.

Η κίνηση αυτή αρκούσε για να εμφανιστούν στο καινούργιο του κινητό οι παλιές χαμένες φωτογραφίες!

Κι εκεί που σκρολάριζε και θυμόταν ωραίες στιγμές με την οικογένειά του και τους φίλους που είχε αποθανατίσει με την κάμερα του παλιού κλεμμένου τηλεφώνου του, άρχισε να βλέπει και άγνωστα πρόσωπα. Η σέλφι ενός άντρα που είχε φωτογραφηθεί σε διάφορες πόζες του κίνησε την περιέργεια. Πώς βρέθηκε στο προσωπικό του φωτογραφικό άλμπουμ αυτός ο άντρας που ποζάριζε στην οθόνη του καινούργιου κινητού;

Η σέλφι και η google "έκαψε" τον κλεπταποδόχο του κινητού, που άρπαξαν στην Κίο

Δεν άργησε να καταλάβει τί είχε συμβεί.

Ο κλεπταποδόχος του παλιού κινητού δεν είχε διαγράψει το gmail του …πρώην ιδιοκτήτη και αποθηκεύονταν στο ίδιο άλμπουμ και οι δικές του φωτογραφίες.

Πώς να βρεθεί όμως ο κλεπταποδόχος του χαμένου κινητού που είχε κλαπεί στη Νέα Κίο πριν από καιρό; Ένα άγνωστο πρόσωπο δεν αρκούσε για να εντοπιστεί ποιός είναι.

Η μανία όμως του κλεπταποδόχου να βγάζει πολλές φωτογραφίες τον πρόδωσε.

Σε πολλά καρέ υπήρχε ένα αυτοκίνητο στο οποίο φαίνονταν και οι πινακίδες. Ήταν ένα βασικό στοιχείο, για τον εντοπισμό του και εύκολη δουλειά πλέον για την αστυνομία, ώστε να τον αναζητήσει.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στο Ξυλόκαστρο. Εκεί έμενε και ο κλεπταποδόχος που συνέχιζε να χαίρεται το καινούργιο του κινητό.

Η συνέχεια ήταν απλή. Η αστυνομία του Ξυλόκαστρου κάλεσε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος πήγε έχοντας στην τσέπη και το περιβόητο κινητό. Το απέκτησε όπως είπε ο ίδιος με μόλις 30 ευρώ, ευκαιρία στο ίντερνετ.

Φυσικά το κινητό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον πραγματικό ιδιοκτήτη του και εναντίον του κλεπταποδόχου ασκήθηκε αυτεπάγγελτη διαδικασία, με αποτέλεσμα να έχει πλέον να κάνει με τη δικαιοσύνη.