ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η «καυτή πατάτα» του Γηροκομείου Ναυπλίου στα χέρια της νέας διοίκησης

Το δύσκολο έργο του Γηροκομείου Ναυπλίου αναλαμβάνει νέα διοίκηση τις επόμενες ημέρες.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα επιχειρήσει να βγάλει από τη δεινή οικονομική κατάσταση τον Οίκο Ευγηρίας – Πρόνοια Μαρίας Κ. Ράδου, που ταλαιπωρείται από υπέρογκα χρέη, ένα πρόβλημα ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς μόνο οι οφειλές του στο ΕΦΚΑ έφτασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ, όπως δημοσιεύθηκε στην τελευταία λίστα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.

Να τονιστεί ότι εδώ και μήνες η αντιπολίτευση έχει ζητήσει να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο, όμως καθυστέρησε για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχε ξεκινήσει μια συζήτηση για την εξυγίανση και σωτηρία του ιδρύματος, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΠΕ Αργολίδας σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έχει μπει ως 3ο τακτικό θέμα στην ημερήσια διάταξη με τίτλο «Περί ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος : Οίκος Ευγηρίας-Πρόνοια Μαρίας Κ.Ράδου».

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ίδια συνεδρίαση είναι: 

-Περί αποδοχής της επιχορήγησης ύψους 150.000,00 € από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στα πλαίσια του άξονα προτεραιότητας «Η Τοπική Ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με τίτλο : «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών».
-Περί συζήτησης αιτήσεως Δημ. Συμβούλων με θέμα « προβλήματα σχολικών μονάδων ».
-Περί συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
-Περί υπόδειξης φορέων για τη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ναυπλιέων.
-Περί συγκρότησης επιτροπής αρμόδιας για θέματα ΑμεΑ.
-Περί έγκρισης αναμόρφωσης προϋπολογισμού, κατόπιν εισηγήσεως.
-Περί έγκρισης παράτασης ή μη του συμφωνητικού μίσθωσης του χειμερινού κινηματογράφου.
-Περί έγκρισης κάλυψης εξόδων κηδείας άπορου δημότη.