ΚοινωνίαΑρχείο

Μπαμπούλας το 5G στην Καλαμάτα

Την διακοπή του 5G δικτύου της Wind στην Καλαμάτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας. Η πιλοτική λειτουργία του έχει διχάσει τις δημοτικές παρατάξεις, καθώς κάποιοι πολίτες το βλέπουν φοβικά, πιστεύοντας ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία! 

Έπειτα από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το θέμα που είχε οριστεί ως έκτο στη σειρά, συζητήθηκε τελικά πρώτο, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν δημότες που ήθελαν να ενημερωθούν, αλλά και να εκφέρουν τη γνώμη τους.

Η συζήτηση του θέματος κράτησε πάνω από τρεις ώρες (!!!), με το δήμαρχο Καλαμάτας σε ρόλο πυροσβέστη να προσπαθεί να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα,  κάνοντας πρόταση να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα μια ημερίδα στις αρχές Ιανουαρίου, και αν έβγαιναν συμπεράσματα ότι δεν είναι επιβλαβές, να δινόταν παράταση της πιλοτικής λειτουργίας του, εφόσον αυτή ζητούνταν από τη Wind.

Δεν θέλουνε 5G στη Καλαμάτα

Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

Έπειτα από ψηφοφορία σε έντονο κλίμα υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση της σύμβασης.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.

Πληροφορίες – Video: tharrosnews.gr