Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει ο Δημήτρης Δήμου γεωπόνος (ΜSc) – Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας , με Θέμα: Ξυλλέλα (Xyllela fastidiosa), Το βακτήριο που καταστρέφει τις ελιές στην Ν.Ιταλία, εφιάλτης για τους ελαιώνες και την οικονομία της χώρας μας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Βιογραφικό ομιλητή:
Γεννήθηκε στο Μαρτίνο της Φθιώτιδας και είναι Πτυχιούχος Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (Α.Γ.Σ.Α.-1978),με ειδικότητα στη Φυτοτεχνία.Με δίπλωμα Οινολόγου και Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου του Μπάρι Ιταλίας για την «Προστασία και εξυγίανση οπωροφόρων καλλιεργειών της Μεσογείου»,ως υπότροφος του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών (9ος /1991-6ος / 1992), μετεκπαιδεύτηκε στη Βιοτεχνολογία φυτών, τη Φυτοπροστασία,τον Ποιοτικό & Φυτοϋγειονομικό Έλεγχο,Φυτοϋγεία & την εναρμόνηση της Εθνικής νομοθεσίας με τα Κοινοτικά πρότυπα τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό.
Είναι κάτοχος Διπλώματος Master (MSc) στην Ιολογία Φυτών, από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Μπάρι Ιταλίας με υποτροφία από το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών (Οκτώβριος 1992-Ιούνιος 1993)& Διπλώματος Master (MSc) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην ειδικότητα «Γεωργία ελεγχόμενου περιβάλλοντος – Υδροπονία» Καλαμάτα, 2016-2018.
Συμμετείχε σε Εθνικά Προγράμματα για την παρουσία διάφορων παθογόνων καραντίνας στην Αργολίδα ενώ είναι συνεχής η ενασχόλησή του με τον ιό της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών απο το 2000, που εντοπίστηκε από την ομάδα του για πρώτη φορά στη χώρα,στην Αργολίδα. Συμμετείχε επίσης σε πολλά Εθνικά ερευνητικά προγράμματα για ιολογικά θέματα & θέματα που αφορούν την παραγωγή υγιούς πολλαπλασιαστικού,καθώς επίσης και στα μεγαλύτερα Πανελλήνια Συνέδρια για Ιολογικά και Εντομολογικά θέματα.
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών καί άρθρα τόσο σε επιστημονικά περιοδικά εγχώρια και διεθνή. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά Προγράμματα σε συνεργασία με άλλες χώρες & οργανώσει δύο από τα μεγαλύτερα Πανελλήνια συνέδρια στην Αργολίδα (Φυτοπαθολογικό & Εντομολογικό) καθώς & διεθνείς Ημερίδες για την Τριστέτσα, τη βερικοκιά & την αγκινάρα. Είναι Πρόεδρος του Συλλογου Γεωπόνων Αργολίδας από το 1995 μέχρι σήμερα & ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά. Διετέλεσε τμηματάρχης Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Δ.Α.Ο.Κ Αργολίδας από το 2009 μέχρι το 2013, οπότε ορίστηκε ως Δ/ντής της Διεύθυνσης Αργοτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας μέχρι σήμερα.