ΡεπορτάζΑρχείο

Από τις εντυπώσεις στα αυτογκόλ

Αν δεν βρεθεί νομική λύση να μην βαρύνεται ο εκάστοτε πρόεδρος με τα χρέη του Γηροκομείου και να μην δεσμεύεται η περιουσία του και να μην τινάζεται στον αέρα η επαγγελματική του δραστηριότητα δεν πρόκειται να υπάρξει προεδρείο για το Γηροκομείο Ναυπλίου.

Μοναδική λύση είναι ίσως να υπαχθεί στις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, κάτι σαν «Νέος Πανιώνιος».

Κωστούρος για Γηροκομείο: Τρομοκρατήθηκαν από την ευθύνη

Η πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου ήταν αναμενόμενο να γίνει δεκτή από το υποψήφιο μέλος Κώστα Καράπαυλο και τον ταμία Μάνο Περράκη, όχι όμως κι από τον προτεινόμενο πρόεδρο Παναγιώτη Αναγνωσταρά που θα έβαζε όλη του την περιουσία στον ντορβά.

Αναγνωσταράς

Παναγιώτης Αναγνωσταράς: Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι διαπαραταξιακή

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς τονίζει:

«Στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση οικονομική και λειτουργική του Γηροκομείου μας φυσικά και δέχομαι να συμβάλλω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να είναι διαπαραταξιακή με την συμμετοχή εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής και της αντιπολίτευσης.

Σ’ αυτήν όμως την προσπάθεια είναι εύλογο και απαραίτητο να ηγηθεί ο κ. Δήμαρχος με το κύρος που του δίνει η θέση του. Ο κ. Κωστούρος πρότεινε εν τη απουσία μου εμένα ως Πρόεδρο.

Με την ενέργειά του αυτή δείχνει την απόλυτη αδυναμία του να συγκροτήσει το Δ.Σ. του Γηροκομείου. Απόδειξη και το γεγονός ότι καθυστέρησε 3 ολόκληρους μήνες να προβεί στη σύστασή του, αντιμετωπίζοντας άρνηση απ’ όλους τους συμβούλους του να τοποθετηθούν Πρόεδροι στο Γηροκομείο.

Και εάν υποστηρίζει ότι το κάνει γιατί ενδιαφέρεται για να πετύχει συναίνεση και συμμετοχή και της αντιπολίτευσης στη λήψη αποφάσεων τότε θα πρέπει να απαντήσει, γιατί δεν πρότεινε Πρόεδρο ή Προέδρους από την αντιπολίτευση και στα λοιπά νομικά πρόσωπα του Δήμου μας;

Επέλεξε το Γηροκομείο γιατί γνωρίζει ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος του Ιδρύματος βαρύνεται με όλα τα χρέη του, και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, σε ασφαλιστικά ταμεία, Δ.Ο.Υ. κλπ.

Οφειλές που σήμερα ξεπερνούν το ποσό των 1.300.000 €!

Αυτή λοιπόν την «καυτή πατάτα» που διατήρησε στα χέρια του επί 8 χρόνια χωρίς να κάνει οτιδήποτε για να λύσει ή να μειώσει το πρόβλημα, την πετάει στα χέρια μου!

Εσάς εξέλεξε ο Ναυπλιακός λαός ως Δήμαρχο κ. Κωστούρο. Θα αναλάβετε, όπως το έχετε κάνει μέχρι σήμερα τα καλά και διαχειρίσιμα οικονομικά έως σήμερα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας, όμως θα αναλάβετε και τα άσχημα και χρεοκοπημένα!

Είμαι στη διάθεση του κ. Δημάρχου να πάρω μέρος στην προσπάθεια αυτή ως μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου με Πρόεδρο τον ίδιον».

Καράπαυλος

Κώστας Καράπαυλος: Δέχομαι αν υπάρξει βούληση για την ενίσχυση του γηροκομείου

Για το άνοιγμα στην αντιπολίτευση ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανάπλι εμπρός!” Κώστας Καράπαυλος δήλωσε:

«Δεν είχε ο κ. Δήμαρχος το πολιτικό θάρρος να αναλάβει την Προεδρία του πολύπαθου Ιδρύματος Μαρίας Ράδου. Να αναλάβει το Γηροκομείο με τα υπέρογκα χρέη, που κατά κύριο λόγο επί Δημαρχίας του δημιουργήθηκαν

Είναι φανερό ότι προσπάθησε χθες να παίξει πολιτικά παιχνίδια, αντί να αποδεχθεί την ευθύνη του να αναλάβει Πρόεδρος ενός διαπαραταξιακού Δ.Σ. που θα συμβολίσει την σύσσωμη προσπάθεια της Ναυπλιακής κοινωνίας για να σωθεί το Γηροκομείο μας. Πρότεινε για Πρόεδρο τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προκάτοχό του!!!

Έγινε το πρωτοφανές μια δημοτική αρχή να φοβάται να ασκήσει τα δικαιώματά της που της έδωσε πολύ πρόσφατα ο Ναυπλιακός λαός και να μεταβιβάζει την ευθύνη στην αντιπολίτευση!!!

Ως ο ένας εκ των δύο αιρετών εκπροσώπων της παράταξης “Ανάπλι εμπρός!” δέχομαι να είμαι μέλος του νέου ΔΣ του Γηροκομείου για να κάνουμε την προσπάθεια διάσωσης.

Ας είναι απών ο κύριος Δήμαρχος που θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη.

Όμως αναγκαία προϋπόθεση για την διάσωση του Γηροκομείου είναι η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να ενισχύσει το Γηροκομείο οικονομικά.

Ο κ. Δήμαρχος έχει δηλώσει ότι τα χρήματα υπάρχουν. Το “Ανάπλι εμπρός!” έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομική διάσωση του Ιδρύματος και το σύνολο σχεδόν των προτάσεων αυτών προϋποθέτει την συνεισφορά την βούληση και συναίνεση της δημοτικής αρχής. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν Άνευ της πολιτικής βούλησης της δημοτικής αρχής για υλοποίηση των προτάσεών μας ή και άλλων που θα ακουσθούν, η οποιαδήποτε συμμετοχή σε Δ.Σ του οιουδήποτε είναι ατελέσφορη και άνευ σημασίας.

Η βούληση να υπάρχει και αυτή να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα.

Και τότε το νερό θα μπει στο αυλάκι και χωρίς την παρουσία του κ. Δημάρχου.
Αλλιώς η συμμετοχή μας δεν έχει νόημα.
ΠΡΟΤΑΘΗΚΑ. ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ.

Αναμένω την έκφραση των προθέσεων της δημοτικής αρχής. Θα δώσει χρήματα για την διάσωση του Γηροκομείου; Ναι ή όχι; Και μετά θα περιμένω την άμεση υλοποίηση. Όλα τα άλλα είναι πολιτικά παιχνίδια

ΥΓ1 Θα αποδεχθώ πλήρως την όποια απόφαση λάβει ο κ. Αναγνωσταράς, που έχει ενεργή ατομική οικονομική δραστηριότητα, να αρνηθεί την ηλεκτρική θέση του Προέδρου του Γηροκομείου. Δεν θα τον ψέξω. Είμαι ειλικρινής. Και εγώ θα αρνούμην. Ο κ. Δήμαρχος πρέπει να έχει το πολιτικό θάρρος, ως Δήμαρχος, να αναλάβει την θέση αυτή. Οι συνέπειες που έχει ένας οικονομικά ενεργός πολίτης, όταν αναλαμβάνει πρόεδρος ενός καταχρεωμένου Ιδρύματος, είναι εξουθενωτικές για τον ίδιο. Καταστρέφεται οικονομικά Και ο κ. Δήμαρχος μεταθέτει την ευθύνη αυτή στον πολιτικό του αντίπαλο!!! Πως να το χαρακτηρίσω; Η συμμετοχή μου, εννοείται ότι προϋποθέτει ότι θα υπάρξει Πρόεδρος στο Δ.Σ. και τούτο δεν θα είναι ακέφαλο 

ΥΓ2 Ο κ. Ιωάννης Μακρής που προτάθηκε από την Τοπική Ενότητα Ναυπλίου, πρέπει υποχρεωτικά να είναι τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος».

Περράκης

Μάνος Περράκης: Να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια

Διαφορετική στάση απ΄ όλους τους άλλους κρατά ο Μάνος Περράκης ο οποίος βλέπει ότι μόνο μέσα από μία συλλογική και σοβαρή προσπάθεια μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Γηροκομείου:

«Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος με πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο με όρισε, ως ένα από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, που θα αναλάβουμε να εξυγιάνουμε το Ίδρυμα, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να σωθεί από την ολοκληρωτική κατάρρευση… Αδύνατο το θεωρούν πολλοί, άλλοι σαν κίνηση του Δημάρχου για να φέρει σε δύσκολη θέση την Αντιπολίτευση… Ακούστε συμπολίτες, καθόλου δε με ενδιαφέρει το τι λέει ο καθένας και τι σκέφτεται, ούτε το ποιος θα κερδίσει πολιτικά, το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια, με διαφάνεια και δημοσιότητα των ενεργειών που θα κάνουμε κάθε φορά, ώστε αν τα καταφέρουμε, να ωφεληθούν όλοι και κυρίως οι ηλικιωμένοι γονείς και παππούδες μας… Τα υπόλοιπα, είναι φτηνή πολιτική, που δεν με αφορά…»

Διαβάστε Ακόμα: Σώστε εσείς το χρεοκοπημένο Γηροκομείο – Κίνηση ματ Κωστούρου στην αντιπολίτευση