ΕκδηλώσειςΑρχείο

Φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο απόψε στην Καλαμάτα

Ξεκινάει η  εορταστική περίοδος  με τη  φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καλαμάτα απόψε  στις 20:00 η ώρα στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Μία ευχάριστη νότα θα είναι επίσης η παρουσία της Καλαματιανής τραγουδίστριας Μαλού Κυριακοπούλου η οποία θα πραγματοποιήσει συναυλία στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε ότι η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούν χαρμόσυνες στιγμές κατά τη διάρκεια του έτους και η πόλη μεταμορφώθηκε σε έναν λαμπερό πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους της. 

Η έναρξη του στολισμού ξεκίνησε πριν από ένα δεκαήμερο σε 5 τοπικές κοινότητες ενώ με τη φωταγώγηση του δέντρου στην κεντρική Πλατεία γίνεται η έναρξη  των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Καλαμάτας, τόνισε ο δήμαρχος. Στην Παραλία της Καλαμάτας το Σάββατο 7 του μήνα θα φωταγωγηθεί το καράβι ενώ η χριστουγεννιάτικη μπάλα θα φωταγωγηθεί Κυριακή την ίδια ώρα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Ο κύριος Βασιλόπουλος τόνισε ότι η Καλαμάτα αποτελεί  Χριστουγεννιατικό  προορισμό και ότι τα αποτελέσματα των φετινών εκδηλώσεων  αποτελούν προιόν συλλογικής και πολύ ικανοποιητικής προσπάθειας η οποία θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια. Πολύτιμη βοήθεια υπήρξε η προσφορά της ΚΕ Φαρις καθώς και του Παναγιώτη Λαμπρινίδη διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου ο οποίος επιμελήθηκε τη διακόσμηση και έχει δημιουργήσει τρία χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μία σφαίρα με αστέρια έναν κώνο και ένα καραβάκι.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι ο Εικαστικός Τομέας της ΚΕ «Φάρις» ετοιμάζει τις εκθέσεις που θα κάνει στο Μέγαρο Χορού, με εκατοντάδες έργα ζωγραφικής και κεραμικής των σπουδαστών. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 και η έκθεση θα λειτουργήσει επί 20 μέρες.

Ο Κώστας Νικολέας αρχιμουσικός της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας έχει αναφέρει πως η Φιλαρμονική θα συμμετάσχει στις μουσικές εκδηλώσεις όλων των δημοτικών διαμερισμάτων . Στη συναυλία της Φιλαρμονικής πριν το «άναμμα» στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, θα συμμετάσχουν δύο εκλεκτοί καλλιτέχνες τραγουδιστές, η Μιράντα Λώμη και ο Στέλιος Καρπαθάκης. Η Φιλαρμονική θα συνεχίσει να παιανίζει το Σαββατοκύριακο σε Κοινότητες του Δήμου και η δράση της θα κορυφωθεί στις 28 Δεκεμβρίου, με συναυλία στις 20:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο: «Χριστούγεννα στη Disney» και θα περιλάβει κομμάτια από παιδικά musical, όπως Frozen, Aladdin, Moana και άλλα. Θα μετάσχει και το φωνητικό σύνολο “Female Echoes”.
 

Ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Παντελής Δρούγας, τέλος, ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, που έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους, καθώς και τα σπιτάκια της Διοκλής ΑΕ, που έχουν παραχωρηθεί σε χειροτέχνες. Θα λειτουργήσει καρουζέλ στην Κεντρική Πλατεία και τρενάκι στα Δικαστήρια. Ο κ. Δρούγας τόνισε πως μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα τραγουδήσει η Καλαματιανή τραγουδίστρια Μαλού.