ΆρθροΑρχείο

Τζάμπα μάγκες στ΄ Ανάπλι και του …κώλου τα εννιάμερα

Άκου δήμαρχε και πρώην δήμαρχε του Ναυπλίου:

Όπως λέει και ο λαός στρώστε κώλο και δουλέψτε. Γι’ αυτό ψηφιστήκατε και όχι για να φροντίζετε μόνο την πολιτική σας επιβίωση… Ούτε ψηφιστήκατε για να παίζετε σκάκι, κάνοντας ρουά ματ ο ένας στον άλλο και μειδιώντας με τον εφήμερο εντυπωσιασμό των δηλώσεων και των κινήσεών σας.

Άκης Γκάτζιος   

Άρθρο του Άκη Γκάτζιου

Προσπαθήστε να έρθετε στη θέση ενός γέροντα και μιας γερόντισσας που ζουν στο Γηροκομείο της πόλης, το οποίο πέρασε και από των δυό σας τα χέρια. Αφουγκραστείτε την αγωνία τους και την αγωνία των συγγενών τους, όταν διαβάζουν τις ψυχρές και ανόητες δηλώσεις σας για το ποιος θα γίνει σωτήρας και ποιος όχι από τους δυο σας, χωρίς να κάνετε κάτι γι΄ αυτό. Το μέλλον του καταχρεωμένου Οίκου Ευγηρίας Μαρία Ράδου διαγράφεται δυσοίωνο και φέρετε και οι δυό σας μεγάλο μέρος της ευθύνης, καθώς και οι δυό σας είχατε την ευκαιρία να το σώσετε, αλλά σφυρίζατε κλέφτικα τόσα χρόνια.

Εν τέλει, σεβαστείτε την ιστορία αυτών των ανθρώπων που ζουν εκεί, την ιστορία του ίδιου του γηροκομείου και των δωρητών του, αλλά και την υστεροφημία τη δική σας (το τελευταίο αφορά αποκλειστικά βέβαια εσάς τους ίδιους).

Το αν ο ένας είναι πιο μάγκας από τον άλλο, ποσώς ενδιαφέρει τον δημότη αυτής της πόλης. Γιατί δεν σας ψήφισε για τη μαγκιά σας, αλλά για να διοικήσετε χρηστά αυτό το δήμο και όλα του τα …παρελκόμενα.

Ο κατά Κωστούρον «γνωστός σε όλους τζάμπα μάγκας» Αναγνωσταράς ή ο κατά Αναγνωσταράν «κρυπτόμενος και ψάχνοντας για εξιλαστήρια θύματα τζάμπα μάγκας» Κωστούρος, μόνο το παραπολιτικό κουτσομπολιό παρακμιακού καφενέ μπορεί να ενδιαφέρει, αλλά αυτή δεν είναι η ουσία.

Τρώγεστε σαν τα κοκόρια πάνω στο πτώμα του χρεωκοπημένου γηροκομείου, ανίκανος ο καθένας από τη μεριά του να δώσει λύση, την ώρα που το ίδρυμα παραπαίει και ετοιμάζεται να κλείσει. Το ξεκατίνιασμα, σπίτι σας. Όχι στην πλάτη της πόλης.

Δεν είναι έτσι οι μάγκες. Έτσι είναι οι …κουραδόμαγκες. Μαγκιά είναι μια συντονισμένη προσπάθεια, όχι για να σώσει ο καθένας την πολική του καριέρα (τρομάρα σας), αλλά για να καταστρώσει σχέδιο για τη διάσωση του Οίκου Ευγηρίας Μαρία Ράδου.

Το να ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, επιχειρώντας να τον εξοντώσει είναι κάτι που ενδιαφέρει εσάς και κανέναν άλλο.

Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη που είτε σας ψήφισε, είτε όχι, είναι να δοθεί λύση. Γι΄ αυτό ψηφιστήκατε, για αυτό σας έδωσε η πόλη συγκεκριμένο ρόλο. Σεβαστείτε το ρόλο αυτό, τιμήστε την ψήφο που λάβατε και σοβαρευτείτε επιτέλους.

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο… πάρτε το χαμπάρι. Αυτό που χρειάζεται το γηροκομείο είναι σχέδιο εξυγίανσης και όχι μαγκιές…

Η λύση είναι στα χέρια και της δημοτικής αρχής (κυρίως) και της αντιπολίτευσης φυσικά. Ο καθένας έχει θεσμικά το μερίδιο ευθύνης του.

Πόσο μάλλον όταν των δύο μεγάλων δημοτικών παρατάξεων ηγούνται δήμαρχος και πρώην δήμαρχος.

Μαγκιά λοιπόν είναι να καθήσετε μαζί το ίδιο τραπέζι και να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να στύψετε το τσερβέλο σας, και αν δεν μπορείτε, να συμβουλευτείτε ειδικούς για να βρεθεί λύση.

Οι μαγκιές στους φίλους σας, στα καφενεία, στο facebook και στο πεζοδρόμιο…

Το καταχρεωκοπημένο γηροκομείο, οι φιλοξενούμενοί του με τις περιουσίες που έχουν διαθέσει για την απρόσκοπτη λειτουργία του, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι πιστωτές (πχ. ΕΦΚΑ) που περιμένουν τα λεφτά τους, θέλουν σοβαρές προστάσεις και λύση του προβλήματος που αφήσατε να γιγαντωθεί.

Το Γηροκομείο Ναυπλίου …πονάει. Αν το καταλαβαίνετε καλώς. Αλλιώς δηλώστε ευθαρσώς και εντίμως την ανικανότητά σας.

Το κρύψιμο της στρουθοκαμήλου είναι για την ίδια την στρουθοκάμηλο και όχι για τους αιρετούς. Πάρτε το χαμπάρι, μπας και προλάβετε να σώσετε ό,τι σώζεται.

Όταν βλέπεις τον κίνδυνο και αντί να τον αντιμετωπίσεις, προτιμάς να κάνεις ότι δεν υπάρχει, ελπίζοντας ενίοτε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του, έχεις αποτύχει παταγωδώς.

Νισάφι πια με την πολιτική της πλάκας. Ας δούμε πράξεις. 
 

Άκης Γκάτζιος