ΡεπορτάζΑρχείο

Ληστεία στους Αγίους Θεοδώρους: Την σκότωσαν για μια αλυσίδα – Την πάτησαν μπροστά στην οικογένειά της!

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την ληστεία μετά φόνου στους Αγίου Θεοδώρους. Σκηνές πρωτοφανούς αγριότητας, εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν αδίστακτοι ληστές, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, μετά τις φωνές της ηλικιωμένης που αποπειράθηκαν να ληστέψουν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και δεν δίστασαν να περάσουν από πάνω της, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο! 

Μάρτυρας έκανε μια τρομακτική αποκάλυψη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN: «Πήγαν να την πνίξουν με την αλυσίδα. Την χτυπούσαν άσχημα. Βγήκαν ο άνδρας της και ο γιος της έξω να πάνε να δουν. Τι να δουν; Οι ληστές για να φύγουν, την πάτησαν από πάνω». 

Ο σύζυγος και ο γιος της που έτρεξαν να βοηθήσουν, ενώ παρακολουθούσαν τους κακοποιούς να εξαφανίζονται.

Το χρονικό του συμβάντος

Το ρολόι έδειχνε λίγο μετά τις 11:00. Οι δράστες με ένα ασημί αυτοκίνητο σταμάτησαν στην οδό Ανθέων. Εκείνη τη στιγμή η ηλικιωμένη κατέγραφε τις ζημιές στο σπίτι της από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο ένας από τους δύο ληστές κάλεσε την ηλικιωμένη να βγει έξω από το σπίτι της με το πρόσχημα ότι αναζητούσε μία πληροφορία. Η 73χρονη ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε δίπλα στο αυτοκίνητο, ο δράστης με μια αστραπιαία κίνηση επιχείρησε να της αρπάξει την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό. Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. 

Ο σύζυγός της και το ένα από τα τέσσερά της παιδιά που άκουσαν τις φωνές βγήκαν έξω για να δουν τι συμβαίνει. Τότε ήρθαν αντιμέτωποι με μια σκηνή που δεν θα ξεχάσουν ποτέ: Είδαν τους δράστες να πατούν το γκάζι και να παρασέρνουν με το αυτοκίνητό τους την 73χρονη γυναίκα. «Πάει να της βουτήξει την αλυσίδα. Αντιστέκεται η γυναίκα. Ξεκίνησε μία συμπλοκή εκείνη την ώρα. Μετά βγήκαν οι συγγενείς της γυναίκας έξω. Φώναξαν. Οι ληστές πανικοβλήθηκαν, την πέταξαν κάτω. Μπαίνει στο αμάξι ο συνοδηγός και την ποδοπάτησαν», περιγράφει ένας ακόμη μάρτυρας.

Ο γιος της άτυχης γυναίκας σοκαρίστηκε ενώ ο σύζυγός της προσπαθούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς όλα όσα συνέβησαν. Οι δράστες, πάντως, κατάφεραν να εξαφανιστούν και μέχρι τώρα είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Στις έρευνες, που επικεντρώθηκαν μεταξύ άλλων και στην Αργολίδα, παίρνει μέρος και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως αποκαλύπτει η γειτόνισσά της, οι διαρρήξεις και οι κλοπές στους Αγίους Θεοδώρους έχουν καταντήσει πλέον σύνηθες φαινόμενο.