ΚοινωνίαΑρχείο

Επιστρέφουν νεοσύλλεκτοι στη Πελοπόννησο

Αλλαγές στη θητεία προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Άμυνας, καθώς αν και δεν αλλάζει ο τρόπος κατάταξης που διαμορφώθηκε μετά το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης, δύο Σημεία Υποδοχής Οπλιτών όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Το ένα από αυτά θα είναι στη Σπάρτη και το άλλο στην Καλαμάτα όπου υπάρχουν ακόμα ενεργά στρατόπεδα. Εκτός μένει η Τρίπολη, κάτι που προφανώς συνδέεται και με την επικείμενη παραχώρηση του στρατοπέδου της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίας της, όπως ανάλογα έχει ανακοινωθεί και με το Ναύπλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός του ΓΕΣ σε σύσκεψη στο Μεσολόγγι για το θέμα απεφάνθη ότι μετά την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση Σύριζα και τη δημιουργία 23 ΣΥΠΟ, δύο εκ των οποίων στη Νότια Πελοπόννησο.

Τα ΣΥΠΟ δεν είναι πλέον Κέντρα Εκπαίδευσης Σωμάτων και Όπλων αλλά κατάταξης οπλιτών. Οι δύο πρωτεύουσες προσδοκούν την μερική ανάκτηση του οφέλους (στην αγορά) απο τη λειτουργία των ΣΥΠΟ ενω η Τρίπολη διαμαρτύρεται διότι εξαιρέθηκε.

Επίσης το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει προχωρήσει σε μείωση από έξι σε τέσσερις, του αριθμού των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών για τον Στρατό Ξηράς. Οι νεοσύλλεκτοί θα παρουσιάζονται στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, όπως έχουν μετονομαστεί τα Κέντρα Εκπαίδευσης, τον Φεβρουάριο, τον Μάιο, τον Αύγουστο και το Νοέμβριο.