ΡεπορτάζΑρχείο

Παραδόθηκαν οι Ρομά που σκότωσαν την ηλικιωμένη στους Αγίους Θεοδώρους

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από χθες τη νύχτα οι δύο Ρομά που πάτησαν με το αυτοκίνητό τους και σκότωσαν την 73χρονη γυναίκα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων για να της αρπάξουν μια χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της. Οι δύο άνδρες που είχαν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και αναζητούνταν παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου πήγαν συνοδεία του δικηγόρου τους.

Στην Ασφάλεια, και ειδικότερα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών κλήθηκαν ο σύζυγος και ο γιος της άτυχης γυναίκας και τους αναγνώρισαν.

Οι δύο ύποπτοι οδηγοί του οχήματος είχαν ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν, κυρίως σε καταυλισμούς Ρομά της Αττικής. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις με τη δικηγόρο τους, πείστηκαν να παραδοθούν μόνοι τους. 

Στη θέση του οδηγού φαίνεται να καθόταν ένας 26χρονος ο οποίος είναι αυτός που πάτησε το γκάζι και πέρασε πάνω από την ηλικιωμένη γυναίκα σπάζοντας τον αυχένα της. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς έχει κατηγορηθεί για ληστείες και κλοπές. 

Όσον αφορά τον 28χρονο συνοδηγό του, είναι εκείνος που έπιασε κουβέντα στην άτυχη γυναίκα και άρπαξε την χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της.

Oι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει σε καταυλισμό Ρομά στον Βλυχό Μεγάρων ένα ύποπτο όχημα, παρόμοιο με αυτό των δραστών. Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι το ίδιο με αυτό στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες που σκότωσαν με άγριο τρόπο την 73χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους ζούσαν στον συγκεκριμένο καταυλισμό.