ΚοινωνίαΑρχείο

Προφυλακιστέοι οι δολοφόνοι της ηλικιωμένης στους Αγίους Θεοδώρους (Vid)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο δράστες της δολοφονίας 73χρονης γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους.

Με δάκρυα στα μάτια ο σύζυγός της 73χρονης περιέγραψε το σκηνικό θανάτου της γυναίκας του. «Την παρακολουθούσαν τη γυναίκα μου γιατί εμένα με είδαν μετά. Την παρέσυραν τόσο πολύ, την πέταξαν μπροστά από το αυτοκίνητο, την χτύπησαν με το αυτοκίνητο και πέρασαν όλες οι ρόδες από πάνω. Εγώ ήθελα να τον έπιανα εγώ. Δεν ήθελα να τον πιάσει η αστυνομία. Εάν δείτε μία γυναίκα που έφυγε, δεν θα σας πω τίποτα άλλο».

Την ίδια ώρα οι δράστες ανέφεραν κατά την απολογία τους ότι: «ήταν μια κακιά στιγμή, ήταν ένα τροχαίο ατύχημα. Μετανιώσαμε και ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και την κοινωνία. Μία απόπειρα ληστείας ήταν και τίποτα άλλο».

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος αλλά και πολίτες οι οποίοι έβρισαν και προσπάθησαν να επιτεθούν στους κατηγορούμενους. Οι συγγενείς φώναζαν «αλήτες, δολοφόνοι… τη γριά, φάε τον» μαζί με πολλές βρισιές.

H άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της στις 7 Δεκεμβρίου για την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της. Οι δράστες τη χτύπησαν με το αυτοκίνητο, την έριξαν κάτω και πέρασαν από πάνω της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο νεαροί 26 και 28 ετών, παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και εμφανίζονται μετανιωμένοι. Σκότωσαν την ηλικιωμένη για να της κλέψουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, ενώ έκανε τα ψώνια της στη λαϊκή.

Φώτο – Video: korinthostv.gr