ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανακάλεσε τη μήνυση στην Περιφέρεια ο Καμιζής

Στην ανάκληση της μύνησης που υπέβαλλε κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προχώρησε ο Δημήτρης Καμιζής, δεδομένου ότι ομαλοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο, έπειτα και από την απόφαση για κήρυξη του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα 6 μηνών. 

«Μετά την ανάληψη των ευθυνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκ μέρους του Περιφερειάρχη κου Παναγιώτη Νίκα και την ανάκληση της πρόσφατης απόφασής του να σταματήσει η λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης (πράσινο σημείο), με όσα εξ αυτής οδυνηρά αποτελέσματα είχε για τον τόπο μας η διαχείριση των απορριμάτων, προτίθεμαι να ανακαλέσω κι εγώ τη μήνυση την οποία υπέβαλα κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη τη νύχτα της Τετάρτης 11/12/2019, ως ανευ πλέον αντικειμένου.

Τη μήνυση αυτή που υπέβαλα ως κοινοτικός σύμβουλος Κρανιδίου, ως δημότης αλλά και ως πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας, την υπέβαλα μόνο και μόνο για να παραχθεί το σημερινό αποτέλεσμα της αποκατάστασης δηλαδή της εικόνας του Δήμου μας και της πρόληψης των σοβαρών κινδύνων για την υγεία των δημοτών μας.

Ούτε άλλωστε δικομανής υπήρξα στη ζωή μου και στην δημαρχιακή πολιτεία μου ούτε είχα κάτι προσωπικό με τον κο Παναγιώτη Νίκα , παλαιό και αγαπητό αυτοδιοικητικό συνάδελφο, ούτε και καμία άλλη πολιτική φιλοδοξία έχω για να ικανοποιήσω.

Πιστεύω όμως ότι ο Δήμος Ερμιονίδας μετά από τη μεγάλη περιπέτεια που είχε και εξακολουθεί εδώ και 10 χρόνια να έχει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων εξαιτίας των πολύ γνωστών πλέον λόγων που είναι μάταιο να επαναλάβω, δικαιούται μια μόνιμη και σταθερή επίλυση αυτού του προβλήματος σε όφελος των δημοτών μας.

Ούτε η διαχείριση των απορριμάτων από τον Δήμο μας πρέπει να εξαναγκάζεται και να βρίσκεται σε καθεστώς “παρανομίας” για να προστατεύσει την υγεία των δημοτών ,ούτε ο Δήμος μας θα πρέπει να εκλιπαρεί για την εφαρμογή των νομίμων και αποκλειστικών υποχρεώσεων άλλων θεσμικών οργάνων όπως εν προκειμένω είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ασφαλώς θα συνεχίσω να παρακολουθώ την εξέλιξη αυτού του θέματος για λογαριασμό των δημοτών μας».