ΕυρώπηΑρχείο

Πως θα έρθει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κοντά στον πολίτη

Ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και η υπεύθυνη Τύπου του ίδιου Γραφείου Ελβίρα Φόρτε έχουν συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να φέρουν τα τεκταινόμενα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όσο πιο κοντά γίνεται στον Έλληνα πολίτη, αποτελώντας τον απαιτούμενο πόλο επικοινωνίας.

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Άκη Γκάτζιο εκθέτονται τα βήματα που έχουν γίνει και αυτά που πρέπει ακόμα να γίνουν ώστε να κατανοήσει ο πολίτης τον ρόλο της ΕΕ και τη σημασία των αποφάσεων που λαμβάνονται. Επίσης να πληροφορηθεί σε ποια Ευρωπαϊκά όργανα μπορεί να απευθυνθεί, όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Κουβέντα με Κωνσταντίνο Τσουσοπλίδη και Ελβίρα Φόρτε

«Η Ευρώπη είναι ένα εργοτάξιο σε εξέλιξη», επισημαίνει ο κ. Τσουτσοπλίδης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως το 80% των πολιτικών αποφάσεων που ορίζουν την καθημερινότητα του πολίτη συναποφασίζονται από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το συμβούλιο υπουργών επί τη βάση προτάσεων που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ευρώπη είναι μια ήπια δύναμη η οποία προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει ανθρωπιστικές αξίες, και όχι μια πολεμική μηχανή», σημειώνει ακόμα, ο  επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. 

Κουβέντα με Κωνσταντίνο Τσουσοπλίδη και Ελβίρα Φόρτε

Από την πλευρά της η κ. Φόρτε εκτιμά πως τα ΜΜΕ ανταποκρίνονται στην προσπάθεια που κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έρθει ολοένα και πιο κοντά στον πολίτη και να επικοινωνήσει τα όσα εκτυλίσσονται εκεί με τρόπο κατανοητό. Γι’ αυτό τον λόγο παρέχει δωρεάν όλα εκείνα τα τεχνικά εργαλεία για να διευκολύνει τους εκπροσώπους του τύπου στο έργο τους, αλλά και το κατάλληλο περιεχόμενο, μέσω σχετικών δελτίων τύπου.   

Σε ότι αφορά το επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης, το οποίο απασχολεί πολύ κόσμο, η υπεύθυνη Τύπου Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα θέτει, μεταξύ άλλων, μια ακόμα σημαντική διάσταση που είναι οι περιβαλλοντικοί μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Αφρικής που πλήττονται ή που ενδεχομένως να πληγούν στο μέλλον από την κλιματική αλλαγή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: