ΚοινωνίαΑρχείο

Θωρακίζεται σε περίπτωση πυρκαγιάς το νοσοκομείο Άργους

Ένα χρόνιο πρόβλημα ιδιαίτερης σοβαρότητας – καθώς άπτεται κρίσιμων θεμάτων ασφάλειας των εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών του Νοσοκομείου Αργολίδας – φτάνει στη λύση του μετά από πολλές δεκαετίες. Με βάση τις σχετικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τεχνικού Ασφαλείας του Νοσοκομείου δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου η Νοσηλευτική Μονάδα Άργους να προχωρήσει στην υποβολή φακέλου για την έκδοση πιστοποιητικού  πυρασφάλειας για πρώτη φορά από το έτος 1967, που ξεκίνησε η λειτουργία της.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση ενός κεντρικού συστήματος πυρανίχνευσης για την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας και ενιαίας διαχείρισης των επί μέρους συστημάτων που υπήρχαν στη Νοσηλευτική Μονάδα, η τοποθέτηση πυράντοχων θυρών για τη δημιουργία των αναγκαίων πυροδιαμερισμάτων, καθώς επίσης και η εγκατάσταση ενός νέου σύγχρονου συστήματος κατάσβεσης στους χώρους των μαγειρείων.

Η απαραίτητη χρηματοδότηση (59.623,82 ευρώ) εξασφαλίστηκε με την ένταξη του έργου «Προμήθεια ενός κεντρικού συστήματος πυρανίχνευσης και εγκατάστασης πυράντοχων θυρών για τις ανάγκες του Γ.Ν. Αργολίδας – Ν.Μ. Άργους» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019, ΣΑΕ-091.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις 15-4-2019, μετά από σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε από τη μονάδα.

Επίσης, δρομολογήθηκαν και ολοκληρώθηκαν άμεσα, από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2019 της Ν.Μ. Άργους, εργασίες που αφορούσαν δυσλειτουργίες του συστήματος πυρανίχνευσης του Ψυχιατρικού Τμήματος, το οποίο σήμερα 19-12-2019 παραδόθηκε σε λειτουργία.