ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Λύσεις σε ανικανοποίητες ανάγκες σχολείων της Αργολίδας

Mε διάθεση επίλυσης πραγματικών προβλημάτων, με προγραμματισμό, μελέτη και καλή συνεργασία σε επίπεδο δομών με όλους τους φορείς, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας γνωστοποιεί πως δόθηκαν λύσεις σε ανικανοποίητες μέχρι σήμερα ανάγκες των σχολείων της Αργολίδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκαν:

• η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού και οι όροι της διακήρυξης για την Προμήθεια προκατασκευασμένης αίθουσας διδασκαλίας για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Σκαφιδακίου, συνολικού προϋπολογισμού 17.484 €.

• η προσφυγή σε 2η διαπραγμάτευση για την προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών (διδασκαλίας & wc) για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας συνολικού προϋπολογισμού 35.252 €.

Συνεδρίαση οικονονομικής επιτροπής

Οι πόροι για την υλοποίηση των εν λόγω έργων αφορούν σε ταμειακά υπόλοιπα παλαιών χρηματοδοτήσεων του ΟΣΚ έως 31/12/2010. Οι πιστώσεις για τις ανάγκες των σχολείων αυτών ήταν συνεπώς εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτες χωρίς να έχει γίνει αξιοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Η νέα περιφερειακή αρχή σε διάστημα τριών μηνών περίπου από την ανάληψη των καθηκόντων της, όπως είχε δεσμευτεί, έδωσε αμέσως λύση για να ξεκινήσει η διαδικασία των Διαγωνισμών και να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα εντός του 2020.

Σκοπός είναι να υπάρχει ο απόλυτος συντονισμός ως προς την πορεία και το στάδιο όλων των έργων και να διαπιστώνονται άμεσα τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.