ΠολιτικήΑρχείο

Η ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας (Vid)

Με ενδιαφέρον από πλευράς παρευρισκομένων πραγματοποιήθηκε στις 15/12 στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, στο Άργος, η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας με θέμα «Η νέα ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, οι παγκόσμιες εξελίξεις και ο ρόλος του λαϊκού κινήματος».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Μαργανέλης μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Τουρκικής αστικής τάξης επάνω στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στην Ελληνική και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφέρθηκε επίσης στον ορισμό της ΑΟΖ αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η Παλαιστίνη. Επίσης εξήγησε ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Μεσόγειο εξηγώντας παράλληλα ότι μόνο προς όφελος των λαών δεν γίνονται όλα αυτά.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην νέα ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία για την παραμονή των ΑμερικανοΝατοϊκών βάσεων και στρατηγείων στην Ελλάδα εξηγώντας παράλληλα ότι έχουν μετατρέψει την χώρα μας κυριολεκτικά σε ορμητήριο θέτοντάς την έτσι ως στόχο σε μία περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης που για τον λαό μόνο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να έχει.

Τέλος αναφέρθηκε στο ρόλο του λαϊκού κινήματος που δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση του κλεισίματος όλων των βάσεων και στρατηγείων στην Ελλάδα, να αντιταχθεί στην μεταφορά των πυρηνικών στην βάση του Αράξου καθώς επίσης και την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών από τις όποιες στρατιωτικές αποστολές συμμετέχουν στο εξωτερικό.