ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Θεάνθρωπος ευλογεί τους κρατούμενους

«Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του. Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω. δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε. γυμνός, και δεν με ντύσατε. ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε. Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνό ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε; Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα. Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση. ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.» (Κατά Ματθαίο 25:31-46).

δέντρα χριστουγέννων

Αντίθετα με όσους αδιαφορούν για την κατάσταση των κρατουμένων, αξίζουν συγχαρητήρια τον διευθυντή των δικαστικών φυλακών Ναυπλίου που επέτρεψε στην Δασκάλα του Σχολείου Κρατουμένων, Ιωάννα Ζακυνθινού, να εμπνεύσει την δημιουργία στους κρατούμενους μαθητές και την μεταφορά τους στο πνεύμα της αναγέννησης της Ελπίδας, στην Γέννηση του Θεανθρώπου.

δέντρα χριστουγέννων

Υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους οι κρατούμενοι από ανακυκλώσιμα υλικά κατασκεύασαν με αγάπη τα δικά τους χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα χάρισαν αγάπη στους συγκρατούμενούς τους, στους φύλακες και σε εκπαιδευτικούς, και με τον πόθο να ξαναβρεθούν κάποια στιγμή κοντά στις οικογένειές τους, αναγεννημένοι κι αυτοί μέσα από τη Θεία Γέννηση.

δέντρα χριστουγέννων