ΡεπορτάζΑρχείο

Χριστουγεννιάτικα ψώνια υπό τους ήχους των καλάντων

Με τα παραδοσιακά κάλαντα των χριστουγέννων να ηχούν στους δρόμους του Άργους και του Ναυπλίου, οι καταναλωτές βγήκαν μαζικά για τα τελευταία τους ψώνια εν όψει χριστουγέννων, με τους καταστηματάρχες να τρίβουν τα χέρια τους καθώς η κίνηση σήμερα κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. 

Δοκιμασία για γερά νεύρα για τους οδηγούς καθώς δεν έλειψαν τα μποτιλιαρίσματα, ιδίως στο Άργος, με την τροχαία να προσπαθεί μόλις και μετά βίας να ρυθμίσει την κυκλοφορία τις ώρες αιχμής.

Κάλαντα Άργος

Παρόλα αυτά ο κόσμος βγήκε, ψώνισε και το χάρηκε με τη ψυχή του. Στο Άργος οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου ηχούσαν χριστουγεννιάτικα και η φιλαρμονική έπαιζε τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Ναύπλιο που επίσης σφύζει από ζωή σήμερα. 

Την ίδια στιγμή, τα κάλαντα από σχολεία, φορείς, χορωδίες και στρατιώτες άκουσαν ως είθισται οι αυτοδιοικητικοί και ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, έχοντας φροντίσει και για τα καθιερωμένα δώρα.

Κάλαντα Άργος

Την καθιερωμένη επίσκεψη για τα κάλαντα στο Δημαρχείο Άργους Μυκηνών πραγματοποίησε και αντιπροσωπεία σπουδαστών μαζί με την Διεύθυνση της Τουριστικής Σχολής Άργους.

Κάλαντα Άργος

Το γηροκομείο Άργους επισκέφθηκαν μαθητές, γονείς και δασκάλοι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, χαρίζοντας χαμόγελα και ζεστασιά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Κάλαντα Άργος

Στη συνέχεια οι μαθητές της 6ης τάξης μαζί με τον διευθυντή του σχολείου και τον δάσκαλο της μουσικής πήγαν στο δημαρχείο όπου έψαλλαν τα κάλαντα στο δήμαρχο με τη συνοδεία πιάνου και φλογέρας.

Κάλαντα Άργος