ΡεπορτάζΑρχείο

Πήγαν στα σπίτια τους να τους κάνουν «κακό» – Τί συνέβη με τον Σκαντζόχοιρο

Δριμεία επίθεση δέχθηκε το μπαρ του Ναυπλίου που προσκαλούσε τον κόσμο σε «πάρτι βλασφημίας» την παραμονή των Χριστουγέννων μέσω  μιας αφίσας που παρίστανε τον Ιησού Χριστό ντυμένο γυναίκα, μακιγιαρισμένο, με σκουλαρίκια και κραγιόν.

Οι διαχειριστές της σελίδας του μπαρ «Σκαντζόχοιρος» στο facebook την κατέβασαν μετά και τις απειλές θανάτου που φέρεται να δέχθηκαν.

Σχόλια Σκατζόχοιρου

Πριν «πέσει» η σελίδα οι διοργανωτές του πάρτι επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενημερώνοντας πως κατέβασαν το event, ενώ παράλληλα εξέθεσαν την δική τους άποψη για τα γεγονότα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους, κάποιοι έφθασαν στο σημείο να πάνε στα σπίτια τους για να τους κάνουν κακό!

Σχόλια Σκατζόχοιρου

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: 

Για όσους θελουν πραγματικα να ακούσουν την δικη μας πλευρά, δεν θελαμε ποτε να πετύχουμε τιποτε απο ολα αυτα. Το event κατεβηκε, δεν περιμέναμε ποτε οτι θα εφτανε καποιος στο σημειο να ερθει σπιτια μας για να μας κανει κακό. Η εικονα που χρησιμοποιήθηκε δεν ηταν προϊόν δικο μας μιας και μπορει να την βρει ο καθενας με ενα απλο search στο google και βρεθηκε ακριβως οπως την ανεβάσαμε. Οσοι μας ξερουν, γνωρίζουν οτι ο λογος που χρησημοποιηθηκε ειναι αφενος η queer πλευρα του μαγαζιου και αφετερου η χριστιανικη αποδοχη ολων μας. Καλη χρονια.

Σε ότι αφορά τη λέξη Queer, πρόκειται έναν όρο ομπρέλα, που αφορά τις έμφυλες μειονότητες, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ετεροφυλόφιλων και των cisgender και προσδιορίζει έτσι τα gay άτομα. Άνθρωποι που δεν αποδέχονται τις «παραδοσιακές έννοιες φύλων», και χωρίς να θέλουν να προσδιοριστούν ως ΛΟΑΤ πολλές φορές αυτοπροσδιορίζονται ως queer. Ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται ενίοτε ώστε να περιγράψει και κάποια ταυτότητα ή κάποια μη κανονιστική πεποίθηση.

Αφίσα Σκατζόχοιρος

Παράλληλα στην πρώτη πεντάδα των top trends στο Twitter βρίσκεται από το πρωί το hashtag #Χριστός, ενώ πολλά ήταν τα σχόλια και στην σελίδα του μπαρ στο Facebook.

Ενδεικτικά μερικά σχόλια από τα social media:

– Σεβασμός στην διαφορετικότητα, όποια κι αν είναι αυτή. Όπως απαιτείται σεβασμό απ’ τους άλλους, έτσι και σεις πρέπει να σέβεστε τους άλλους ακόμα κι αν είναι τόσο διαφορετικοί από εσάς.

– Νεαρέ υπάρχουν άνθρωποι σαν έμενα που δεν πιστεύουν, κάλως και δικαίωμα μας! όμως μην προσβάλλεις την πίστη του άλλου! οποία και να είναι αυτί! ΣΚΑΝΤΖΟ ΧΟΙΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ …. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ …? ΣΕ ΤΡΥΠΕΣ …..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ… ΡΌΔΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ…. ΟΙ ΆΠΙΣΤΟΙ ΘΑ.. ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΎΝ ΑΠΌ ΤΟ ΘΕΟ… ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΚΑΡΔΙΆ! 1!1!!1

– Απλά ας εξηγήσει κάποιος το χιούμορ αυτού του post-εικονας… Γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω.. Διαθέτω χιούμορ μέχρι καφρίλας… Να συμπληρώσω πως αν και agnostic, δεν θα μου άρεσε να έβλεπα τέτοια φώτο οποιουδήποτε religious «αγιοποιημενου» ατόμου… Όσο για τον πάτερ Διονύσιο, ας κοιτάζει τη δουλειά του…

– Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός: Αν κάνουν το ίδιο με τον Μωάμεθ θα συμμετέχω κι εγώ στο πάρτι τους ανοίγοντας σαμπάνιες!

– Μπογδάνος: «Τζάμπα μάγκες» αυτοί που παρουσίασαν μακιγιαρισμένο τον Χριστό