ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η σύμβαση για τα φανάρια στην Αγίου Αδριανού και η αυτοκριτική Κωστούρου

Ως μη αναγκαία κρίνει την συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο περί της λήψης απόφασης για τοποθέτηση φαναριών στις διασταυρώσεις της Αγίου Ανδριανού με την Χαριλάου Τρικούπη και την Μεσολογγίου, η δημοτική αρχή, αφήνοντας υπονοούμενα για προσπάθεια αποκόμισης πολιτικού οφέλους από την τοπική παράταξη «Ανάπλι Εμπρός».

Η παράταξη Κωστούρου παρουσιάζει την σύμβαση που βρίσκεται ήδη σε υλοποίηση και αφορά τη λήψη μετρήσεων, την επεξεργασία δεδομένων και την εξέταση αναγκαιότητας για εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους Αγίου Ανδριανού – Χαρίλαου Τρικούπη και Αγίου Ανδριανού – Μεσολογγίου, απόφαση στην οποία είχαμε αναφερθεί με σχετικό δημοσίευμα από την 17η Οκτωβρίου. Οι μετρήσεις όπως ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού έχουν ληφθεί εδώ και εβδομάδες, με την εταιρία που ανέλαβε το έργο να έχει λάβει προθεσμία να παραδόσει τη μελέτη στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Απόφαση

Αν ανάψει το πράσινο φως για την τοποθέτηση φαναριών, τότε θα προχωρήσουν τα επόμενα στάδια. Την ίδια στιγμή το «Ανάπλι Εμπρός» είχε εισάγει το θέμα στο τελευταίο τοπικό συμβούλιο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση Κωστούρου, που απ’ ότι φαίνεται έχει αποφασίσει να σκληρήνει τη στάση του απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους ή στους εν δυνάμει πολιτικούς του αντιπάλους, κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική ως προς την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Ακόμα: Θα μπουν φανάρια στις θανατηφόρες διασταυρώσεις του Ναυπλίου;

Αναφέρει η ανακοίνωση Κωστούρου:

«Είναι προφανές πλέον ότι η επικοινωνιακή πολιτική της Επόμενης Μέρας δεν είναι αυτή που πρέπει. Παραθέτουμε ένα παράδειγμα:

7 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμος Ναυπλιέων συνάπτει σύμβαση με εταιρεία η οποία κάνει μελέτες συγκοινωνιακών έργων με αντικείμενο την υλοποίηση μετρήσεων ,την επεξεργασία δεδομένων και την εξέταση αναγκαιότητας εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους Αγίου Ανδριανού – Χαρίλαου Τρικούπη και Αγίου Ανδριανού – Μεσολογγίου.

Η σύμβαση αυτή έχει διάρκεια δύο μήνες. Δηλαδή στις 8 Γενάρη θα πρέπει να παραδοθεί η υπηρεσία που ανατέθηκε.

20 Δεκεμβρίου 2019 η δημοτική παράταξη του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός» η οποία συμμετέχει με τους κυρίους Καράπαυλο και Αντωνιάδη, θέτει ως θέμα στο τοπικό συμβούλιο την λήψη απόφασης για την σηματοδότηση με σύγχρονους ηλεκτρικούς σηματοδότες των διασταυρώσεων της οδού Αγίου Ανδριανού με τις οδούς Χαρίλαο Τρικούπη και Μεσολογγίου.

Απόφαση

Εδώ και καιρό πολλοί συμπολίτες μας είχαν δει ανθρώπους οι οποίοι έκαναν μετρήσεις στις διασταυρώσεις αυτές ,είχαν περάσει πάνω από αισθητήρες οι οποίοι μετρούσαν κυκλοφοριακούς φόρτους (περάσματα δηλαδή αυτοκινήτων) και είχαν διαβάσει κάποιες δημοσιεύσεις σχετικά με την εργασία για τους φωτεινούς σηματοδότες.

Το «Ανάπλι Εμπρός» δεν είχε καταλάβει κάτι από αυτά. Δεν θα εξετάσουμε την πιθανότητα να είναι λάτρεις του φοβερού «κατόπιν δικών μου ενεργειών και προτάσεων ….» και να προσπαθούν να «κλέψουν» δημοσιότητα, ούτε ότι θεωρούν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν κάποιους ολίγους ότι έχουν προτάσεις!

Εμείς θα θεωρήσουμε ότι η επικοινωνία σε ποσότητα είναι ελλιπής.

Την Επόμενη Φορά όμως ρωτήστε και καμιά υπηρεσία πρώτα και μην απασχολείτε το Τοπικό Συμβούλιο χωρίς λόγο».