ΚοινωνίαΑρχείο

Τι σχεδιάζει η «Ζηνοβία» για την Δευτέρα

Θα συνεχισει και τη Δευτέρα την επέλασή της η «Ζηνοβία» στην ανατολική Πελοπόννησο, μια κακοκαιρία που μέχρι στιγμής έχει επηρεάσει πιο πολύ τις ορεινές περιοχές μέσω χιονοπτώσεων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα ενταθούν από απόψε το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα και τις θερμοκρασίες τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο, όπως τονίζει η ΕΜΥ, που προειδοποιεί ότι τοπικά στα βόρεια ο παγετός θα είναι ισχυρός.

Καιρός

Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ζηνοβία», η ΕΜΥ εκτιμά ότι χιόνια -κατά τόπους πυκνά- θα «δουν» ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

To προγνωστικό της ΕΜΥ για τα χιόνια της κακοκαιρίας «Ζηνοβία»:

Πέρα από τις χιονοπτώσεις, η ΕΜΥ εκτιμά ότι θα έχουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που αργότερα θα εξασθενήσουν.

Καιρός

Ενα αλλό σημαντικό στοιχείο του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι. Την Δευτέρα οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ, υπογραμμίζει στη συνέχεια η ΕΜΥ.

Οι βροχές της κακοκαιρίας «Ζηνοβία»:

Στο νέο αναλυτικό δελτίο της ΕΜΥ, ο διευθυντής της Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρεται και στις ημέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».

Καιρός

«Θα σημειώσουμε με δυο λόγια ότι την Τρίτη (σ.σ. παραμονή πρωτοχρονιάς) στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές ή χιονόνερο , ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν την Δευτέρα:

Καιρός

Τι καιρό θα κάνει Δευτέρα και Τρίτη στο Άργος:

Καιρός Άργος

Καιρός Άργος