ΟικονομίαΑρχείο

Δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του Γηροκομείου. 600 ευρώ σε εργαζόμενους. Δίευρα στο παζάρι και ιστοσελίδα

Σε κλίμα έντασης μεταξύ Προέδρου και Ταμία συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Γηροκομείου Ναυπλίου. Σύμφωνα με δήλωση του Γραμματέα Κώστα Καράπαυλου: «Είχαμε και εντάσεις. Ο κ. Πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Περράκη για αυτοπροβολή με τις αναρτήσεις του. Για εμένα δεν είπαν κάτι. Εννοείται ότι ο κ. Περράκης αντέδρασε έντονα.

Βεβαίως στις αναρτήσεις στην ομάδα φίλων του Γηροκομείου ούτε ο κ. Περράκης ούτε εγώ έχουμε αναρτήσει κάτι το αρνητικό για το Γηροκομείο. Τα θετικά που έχουν συμβεί με την συμπαράσταση της κοινωνίας έχουμε σηκώσει και τις αγωνίες μας για το μέλλον έχουμε εκφράσει.

Εν τέλει με πρόταση του κ. Προέδρου ψηφίστηκε να δημιουργηθεί ιστότοπος (site) που να αναρτώνται τα δελτία τύπου και οι αποφάσεις του Δ.Σ.

Έκανα παρέμβαση και συμφώνησαν όλοι ότι η ομάδα των φίλων δεν ανήκει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος και δεν εκφράζει τούτο ως συλλογικό όργανο. Αλλά η ελευθερία του λόγου και ο αντίλογος είναι αδιαπραγμάτευτοι».

Σύμφωνα με τη δήλωση του κου Καράπαυλου το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει «λόγω του γνωστού τεράστιου οικονομικού προβλήματος 600 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Έναντι του μισθού τους. Για Δώρο Χριστουγέννων ούτε σκέψη». Υπενθυμίζει δε, την δέσμευσή του να καταθέσει πρόταση για μόνιμη λύση.

Επίσης ο κος Καράπαυλος τόνισε ότι τα επίσημα έγγραφα του Ιδρύματος πρέπει σύμφωνα με το Καταστατικό να υπογράφονται από τον Πρόεδρο και από τον Γραμματέα.

Δίευρα και αλληλεγγύη

Όπως τονίζει ακόμα ο κος Καράπαυλος «Μετ΄ επιτάσεως έθεσα το θέμα να ξεκαθαριστεί ότι η αλληλεγγύη που δείχνει η κοινωνία δεν είναι ελεημοσύνη και επαιτεία. Ουσιαστικά συμφωνήσαμε. Έχουν ενοχληθεί που κάποιος άγνωστος, μάζευε, λέει, δίευρα στο παζάρι. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα αυτοί οι έρανοι. Πρέπει να είμαστε αρκετά αυστηροί για να κρατήσουμε το καλό μας όνομα όχι για εμάς, αλλά για να ξέρει η κοινωνία ότι όλα είναι εντάξει Και τέτοιοι έρανοι μπορεί να δημιουργούν δεύτερες σκέψεις. Για αυτό και εγώ ζήτησα την κατ΄ ευθείαν μείωση του χρέους που έχουμε προς την ΔΕΗ Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε ότι η συμπαράσταση της κοινωνίας δεν είναι επαιτεία θα μπορέσουμε να ζητήσουμε την αρωγή και μεγάλων εταιρειών για το Γηροκομείο μας.

Δυστυχής πάντως που για πρώτη φορά στην ζωή μου θα χρωστάω, έστω και εμμέσως, κάπου. Αλλά και αισιόδοξος συνάμα. ΥΓ Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ιδρύματος είναι δεσμευμένοι από τον ΕΦΚΑ και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την λειτουργία του».