ΡεπορτάζΑρχείο

Ανασκόπηση: 10 τοπικά θέματα και γεγονότα που θα θυμόμαστε από το 2019

Σε λίγες ώρες το 2019 θα αποτελέσει παρελθόν. Άλλη μία χρονιά που σημαδεύεται από σημαντικά γεγονότα και ποικίλα συναισθήματα, πότε ευχάριστα και πότε δυσάρεστα.

Σε τοπικό επιπεδο απασχόλησαν ιδιαίτερα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα της καθημερινότητας, όπως τα κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα, σε θέματα δημόσιας υγείας και διατροφής, καθώς επίσης και σε δυσάρεστες ειδήσεις όπως θάνατοι, τροχαία, εγκλήματα.

Παράλληλα άρεσαν και εξαπλώθηκαν σε μεγάλη μερίδα αναγνωστών, θέματα κοινωνικού περιεχομένου, τοπική αρθρογραφία, αλλά και θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως ταξιδιωτικά άρθρα για προορισμούς εντός Αργολίδας, αλλά και εκτός αυτής.

Ανασκόπηση: 10 τοπικά θέματα και γεγονότα που θα θυμόμαστε από το 2019

Τα 10 θέματα που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών του anagnostis.org για το 2019, έκαστο με πενταψήφια νούμερα επισκεπτών, έχουν ως εξής: 

10.) Το γοητευτικό ψαροχώρι της Αργολίδας, ιδανικό ορμητήριο για τέλειες διακοπές.

Δεν είναι άλλο από το Τολό, που ελπίζουμε με το νέο έτος να ζήσει παλιές δόξες…

9.) Το Άργος δεν μπορεί να πιστέψει ότι πνίγηκε η αιώνια έφηβη δασκάλα.

Πολλοί πνιγμοί το 2019 σε Αργολίδα και Πελοπόννησο. Ένας από αυτούς ήταν της Μαρίας Δαγρέ, πασίγνωστης στην κοινωνία του Άργους. Είχε πάει να κάνει το πρωινό της μπάνιο στην παραλία των Μύλων στις 18 Ιουλίου και δεν κατάφερε να βγει ζωντανή από τη θάλασσα. 

8.) Σαπίζουν επί δεκαετίες ντροπιάζοντας το Ναύπλιο.

Μία ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους Βουλευτές Αργολίδας από την τοπική παράταξη «Ανάπλι Εμπρός» αναδείκνυε μία σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη του Ναυπλίου, αναφορικά με κρατικά ακίνητα που σαπίζουν αναξιοποίητα. Το θέμα φαίνεται πως απασχολεί πολύ περισσότερο τον κόσμο απ’ ότι ίσως κάποιοι να πιστεύουν…

7.) Έμειναν άναυδοι στο νοσοκομείο Άργους: «Ξέρεις ποιά είμαι εγώ και τι μπορώ να κάνω!».

Η αγενής συμπεριφορά που φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία, να προέβη νεαρή στο νοσοκομείο του Άργους τον Ιούλιο του 2019, κέντρισε το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η γυναίκα μιλούσε σε έντοννο ύφος στο τηλέφωνο, όταν της έγινε παρατήρηση στην οποία αντέδρασε με απειλητικές διαθέσεις…

6.) Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στους 4 Δήμους της Αργολίδας.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το top 10 οι εκλογικές αναμετρήσεις. Άλλωστε ο anagnostis αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην «εκλογική» επισκεψιμότητα σε επίπεδο νομού και στις πρώτες θέσεις περιφερειακά, τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και στις Εθνικές.

5.) Ναύπλιο και Λυγουριό θρηνούν για τον θάνατο του Γιάννη Γκορίτσα.

Άλλη μια δυσάρεστη είδηση ήταν ο θάνατος του 45χρονου Λυγουριάτη λογιστή, που δραστηριοποιούταν επαγγελματικά στο Ναύπλιο. Είχε αφήσει την τελευταία του πνοή την Κυριακή 21 Ιουλίου, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους του.

4.) Κινδυνεύει το Άργος να απορροφηθεί από το Ναύπλιο.

Το άρθρο – ανάλυση του Άκη Ντάνου για το Άργος, με αφορμή μια ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου τον περασμένο Ιούλιο, παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρο.

3.) Ένα αυθεντικό ψαροχώρι με αρχαίες καταβολές, μία ώρα από το Ναύπλιο (Vid)

Τα ψαροχώρια της Αργολίδας έχουν μεγάλο σουξέ, απ’ ότι φαίνεται. Αν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα την Κοιλάδα, μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα. Μελλοντικό στέκι κροίσων, μόλις ολοκληρωθεί το Kilada Hills…

2.) Πότε θα πέσει με μανία πάνω στην Αργολίδα ο Αντίνοος.

Αν και αυτός που έκανε τις μεγαλύτερες ζημιές στην Αργολίδα ήταν ο κυκλώνας «Ζορμπάς» τον Σεπτέμβρη του 2018, ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας μέσα στο κατακαλόκαιρο (μέσα Ιουλίου) με την κωδική ονομασία «Αντίνοος», διέκοψε απότομα τα μπάνια του λαού! Μακριά από μας το 2020…

1.) Ασυνείδητοι παραγωγοί της Αργολίδας σερβίρουν καρκίνο σε λαϊκές και σουπερμάρκετ.

Πάνω από 25.000 αναγνώστες διάβασαν μια είδηση που αφορούσε την υγεία των καταναλωτών, ενώ παράλληλα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με αντικρουόμενες απόψεις επί του θέματος. Παρουσίαζε τα ευρήματα δειγματοληπτικής έρευνας της ΔΑΟΚ Αργολίδας σε φρούτα, λαχανικά και λοιπά τρόφιμα σε σουπερμάρκετ και λαϊκές της Αργολίδας και της Αττικής, που έδειχναν πως υπάρχουν υπολείμματα επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε αυτά. Δυστυχώς τα αποτελέσματα της έρευνας έγιναν γνωστά περίπου ένα χρόνο μετά, όπου ήδη αυτά είχαν καταλήξει στα στομάχια μας…