ΚοινωνίαΑρχείο

Φτιάχνει ο καιρός την πρωτοχρονιά για να ξαναχαλάσει αμέσως μετά

Μετά το σαρωτικό χτύπημα της κακοκαιρίας, τα προβλήματα στην εθνική οδό και τις πολικές θερμοκρασίες, από σήμερα θα έχουμε σταδιακή βελτίωση. Όχι όμως για πολύ καθώς την επομένη της Πρωτοχρονιάς θα μας υποδεχτεί νέο σφοδρό κύμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Για σήμερα Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-01-2020 (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ)

Στην Κρήτη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

καιρός

ΠΕΜΠΤΗ 02-01-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και πιθανώς τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

καιρός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-01-2020

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

καιρός