ΡεπορτάζΑρχείο

Ποιος μάζευε τα δίευρα για το Γηροκομείο στο παζάρι;

Η σοβαρή αναφορά στο διοικητικό συμβούλιο του Γηροκομείου Ναυπλίου, με τον άγνωστο που μάζευε δίευρα στο παζάρι του Ναυπλίου για το Ίδρυμα, και είδε το φως της δημοσιότητας μέσα στις ημέρες των γιορτών, δεν πήρε μέχρι τώρα ιδιαίτερη έκταση και μάλλον πέρασε στο «ντούκου».

Η αναφορά για τα δίευρα έγινε σε δήλωση του Γραμματέα του Γηροκομείου Κώστα Καράπαυλου, σχετικά με την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά πέρασε στα …ψιλά, παρά τη σοβαρότητά της.

Την ώρα λοιπόν που επιχειρείται να δοθεί λύση στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και παράλληλα με την ευαισθητοποίηση του κόσμου για να παρέχει βοήθεια με όποιον τρόπο μπορεί, κάποιος επιχείρησε να το εκμεταλλευτεί, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από μέλος του ΔΣ.

Επισήμανε συγκεκριμένα στην πρόσφατη δήλωσή του ο κος Καράπαυλος: «κάποιος άγνωστος, μάζευε, λέει, δίευρα στο παζάρι. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα αυτοί οι έρανοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Η αντίδραση Ζέρβα για τον επιτήδειο που τσέπωνε δίευρα για το Γηροκομείο

Πρέπει να είμαστε αρκετά αυστηροί για να κρατήσουμε το καλό μας όνομα όχι για εμάς, αλλά για να ξέρει η κοινωνία ότι όλα είναι εντάξει Και τέτοιοι έρανοι μπορεί να δημιουργούν δεύτερες σκέψεις».

Ποιος όμως ήταν ο άγνωστος που «μάζευε δίευρα»; Πώς αντιμετωπίζει το θέμα το διοικητικό συμβούλιο; Έγινε καταγγελία στην αστυνομία; Και αν όχι γιατί;

Ο anagnostis απευθύνθηκε στον ίδιο τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Καράπαυλο, που δημοσιοποίησε την καταγγελία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναφέρατε πρόσφατα ότι στο διοικητικό συμβούλιο καταγγέλθηκε αορίστως ότι κάποιος άγνωστος, μάζευε δίευρα στο παζάρι για το Γηροκομείο. Έχει γίνει καταγγελία: Πώς αντιμετωπίζετε αυτά τα φαινόμενα;

ΚΑΡΑΠΑΥΛΟΣ: «Ήταν μια αόριστη καταγγελία εκ μέρους μελών του Δ.Σ. του Γηροκομείου, χωρίς στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με εράνους τέτοιου είδους, που για να είναι νόμιμοι χρειάζονται ειδική άδεια. Είναι άλλο η κοινωνική συμπαράσταση που εκδηλώνεται με απευθείας δωρεές ειδών και κατευθείαν αποπληρωμή χρεών του Ιδρύματος και άλλο οι έρανοι τέτοιου είδους, εάν πράγματι έχουν γίνει. Ενυπάρχει πάντοτε σε αυτούς η υποψία απάτης».

Το ίδιο ερώτημα τέθηκε και στον Ταμία του ΔΣ του Γηροκομείου Μανώλη Περράκη:

ΠΕΡΡΑΚΗΣ: «Γνωρίζετε ότι πάγια θέση μου είναι η τήρηση της νομιμότητας και έτσι αντιμετώπισα και αυτό το θέμα, που αναφέρθηκε σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, στη συζήτηση για τις προσφορές συμπολιτών μας προς το Ίδρυμα και πιθανής εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον φτάσει επίσημη καταγγελία θα αντιμετωπιστεί όπως προβλέπεται, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Ιδρύματος και να προστατευτεί η φήμη του, την οποία, δυστυχώς κατά το παρελθόν, αυτοί που είχαν την ευθύνη, δεν την προστάτευσαν επαρκώς».