ΡεπορτάζΑρχείο

Η Οδύσσεια πελάτη ΟΤΕ που έχει μείνει 3 μήνες χωρίς τηλέφωνο στο Ναύπλιο

Χωρίς σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ συνεχίζει να παραμένει ο συνδρομητής της Cosmote στο Ναύπλιο κος Σπύρος Στείρης, που έχει καταγγείλει και δημοσίως μέσω του anagnostis το πρόβλημα με την τηλεφωνική του σύνδεση εδώ και καιρό, προκαλώντας ποικίλα σχόλια (η τηλεφωνική γραμμή ανήκει στο όνομα της πεθεράς του).

Προφανώς και δεν συνδέεται άμεσα με την απεργία στον ΟΤΕ η βλάβη, -όπως επισημαίνουν τεχνικοί με σχόλιά τους, αφού προηγήθηκε, όμως χρονικά στην τρέχουσα περίοδο συμπίπτει με αυτήν. 

Όπως λέει ο κος Στείρης από τα τέλη Οκτώβρη 2019 η τηλεφωνική του γραμμή δεν λειτουργεί. Η πρώτη του κίνηση ήταν να καλέσει από το κινητό του την εταιρεία να δηλώσει τη βλάβη.

Οι μέρες όμως περνούν και πλέον προκειμένου να έχει αποδεικτικά στοιχεία, ξεκινά αλληλογραφία μέσω email με την υπηρεσία, αναζητώντας λύση.

Το πρώτο email αποστέλλεται στις 7 Δεκέμβρη με θέμα «Απαράδεκτη εξυπηρέτηση –καταγγελία»:

«Για τον αριθμό ……… στο όνομα ………. στο Ναύπλιο. Απαράδεκτη συμπεριφορά -εξυπηρέτηση και servise. εδώ και ενάμιση μήνα είναι χαλασμένη η γραμμή και δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο ούτε internet. EXOYME καλέσει άπειρες φορές και εγώ και η συζυγός μου και η πεθερά στην οποία ανήκει ο αριθμός αλλά αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. 
ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ 90 ΗΜΕΡΕΣ  ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΕΟΣ»…

Μια ημέρα αργότερα, στις 8 Δεκέμβρη, όπως τονίζει λαμβάνει την πρώτη απάντηση. Υπογράφει υπάλληλος της Cosmote η οποία τον διαβεβαιώνει πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος, να γίνει ενδελεχής έλεγχος και αποκατάσταση. Το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών ζητά παράλληλα την κατανόησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
3 μήνες χωρίς τηλέφωνο στο Ναύπλιο

Η υπομονή του εξαντλείται εννέα ημέρες αργότερα, στις 17/12/2019, όταν επανέρχεται με νέο email:

«Επανέρχομαι διότι ακόμα δεν έχει διορθωθεί η βλάβη για για τον αριθμό …… στο όνομα …… στο Ναύπλιο. Απαράδεκτη συμπεριφορά -εξυπηρέτηση και servise. εδώ και 100 ημέρες  είναι χαλασμένη η γραμμή και δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο ούτε internet. Έχουμε καλέσει άπειρες φορές και εγώ και η σύζυγός μου και η πεθερά στην οποία ανήκει ο αριθμός αλλά αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ.
ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ 100 ΗΜΕΡΕΣ  ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΕΟΣ… ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ….”

Δύο ημέρες αργότερα το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του απαντά – όπως τονίζει – ότι έχει μεριμνήσει για τον απαραίτητο έλεγχο και πως έχει προχωρήσει σε ενέργειες επίσπευσης. Τον ενημερώνουν ότι θα ενημερωθεί μόλις ολοκληρωθεί. Παράλληλα  – επισημαίνει – ότι τον διαβεβαιώνουν γραπτώς πως πραγματοποιούνται το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες αποκατάστασης από τις τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και παράλληλα τον προειδοποιούν ότι ο χρόνος αποκατάστασης ποικίλει γιατί εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος.

Ταυτόχρονα – όπως μας λέει – του στέλνουν ευχές για τις γιορτές.

Δεν θέλει ευχές, αλλά τηλέφωνο

Η υπομονή του κου Στείρη έχει εξαντληθεί. Δεν θέλει ευχές, αλλά να λειτουργήσει ξανά η τηλεφωνική του γραμμή.

Ακολουθεί νέο email στις 19/12/2019:

«Δεν θέλω ευχές θέλω σύνδεση και αποζημίωση γιατί δεν μπορώ να κάνω δουλειά στο σπίτι. Δευτέρα καταθέτω αγωγή δεν πάει άλλο έχω χάσει χρήματα».

Η απάντηση αυτή τη φορά από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, έρχεται ανήμερα τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ, από τις 21 Δεκεμβρίου που αναμένεται να συνεχιστούν ώς τις 12 Ιανουαρίου.

Όπως λέει ο κος Στείρης ανήμερα τα Χριστούγεννα, του απαντούν και πάλι ότι γίνονται εσωτερικά όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

Και του εύχονται ξανά για τις γιορτές.

Ο πελάτης έχοντας γίνει έξαλλος και έχοντας ήδη δημοσιοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τους απαντά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου 2019:

«Αίσχος ντροπή σας η βλάβη υφίσταται ακόμα έλεος πάνω από 100 ημέρες θα προχωρήσω δικαστικά και θα σας καταγγείλω στο Συνήγορο Καταναλωτή και σε όλες τις αρχές».

Σήμερα 4 Ιανουαρίου 2020 η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή, συνεχίζει να μην λειτουργεί…