ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μετά την πρόταση Καράπαυλου έρχεται και η παραίτηση από το Γηροκομείο

«Γέρασα. Το να είμαι εκεί και να τρέχω, να γράφω, να ερευνώ, να κάνω επαφές και να προσπαθώ για μεγάλες χορηγίες και να στην λένε αποπάνω πάει πολύ».

Έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του Γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του Γηροκομείου Ναυπλίου δηλώνει ο Κώστας Καράπαυλος, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο.

Ο κος Καράπαυλος δηλώνει έτοιμος να παρουσιάσει τις νομικές δυνατότητες χρηματοδότησης του Γηροκομείου Ναυπλίου προκειμένου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και ζητά την άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου.

Τονίζει ότι «αν υπάρξει πολιτική βούληση για την σωτηρία ας την καρπωθούν οι άλλοι. Εγώ θα μπορώ να αποσυρθώ αφού αναδείξω και τις παθογένειες πολλών ετών».

Υποστηρίζει ότι υπάρχουν νόμιμοι τρόποι χρηματοδότησης και για το λόγο αυτό η συνεδρίαση πρέπει να προηγηθεί της ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου, ώστε να εγκριθούν τα κονδύλια, αν πράγματι υπάρχει η πολιτική βούληση.

Δηλώνει ο κος Καράπαυλος: 

Ενημέρωσα σήμερα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τις νομικές δυνατότητες που έχει ο Δήμος μας για χρηματοδότηση του Γηροκομείου της πόλης. Κάτι που δεν συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και έτσι φτάσαμε στο οικονομικό αδιέξοδο.
Ζήτησα την όσο τον δυνατόν συντομότερη σύγκληση του Συμβουλίου. Πρέπει η συνεδρίαση να προηγηθεί της ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου, ώστε να εγκριθούν τα κονδύλια, αν πράγματι υπάρχει η πολιτική βούληση. Διότι νόμιμοι τρόποι χρηματοδότησης και βέβαια υπάρχουν.
Στις απίστευτες επιθέσεις που δέχτηκα και πάλι δεν θα απαντήσω και δεν θα πέσω χαμηλά. Σκοπός είναι μόνον το να σωθεί το Γηροκομείο. Και αν υπάρξει πολιτική βούληση για την σωτηρία ας την καρπωθούν οι άλλοι. Εγώ θα μπορώ να αποσυρθώ αφού αναδείξω και τις παθογένειες πολλών ετών. Ας είναι σωτήρες οι άλλοι. Εγώ μηδέν. Θα είμαι εσωτερικά ευτυχής. Και δεν έχω και καμία άλλη βλέψη. Ας μην με φοβούνται. Γέρασα. Το να είμαι εκεί και να τρέχω, να γράφω, να ερευνώ, να κάνω επαφές και να προσπαθώ για μεγάλες χορηγίες και να στην λένε αποπάνω πάει πολύ. Παρακαλώ να με κατανοήσετε για τις όποιες αποφάσεις λάβω μετά τις σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, αν ληφθούν.
(εννοείται ότι έχω έτοιμα τα πρακτικά των συνεδριάσεων, τα οποία πρέπει να επικυρωθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη και θα περασθούν στο βιβλίο πρακτικών όταν γραφούν τα πρακτικά από το προηγούμενο Δ.Σ. Τι να απαντήσει κάποιος σε όλα αυτά;).