ΡεπορτάζΑρχείο

Πως εξαπατούσαν τα θύματά τους οι αετονύχηδες από το Άργος. Μέχρι και ανήλικος στη σπείρα!

Ένας 18χρονος και ένας ανήλικος είναι μεταξύ των δραστών που κατηγορούνται για σειρά απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Ο τρίτος άνδρας ηλικίας 35 ετών φαίνεται πως ήταν εκ των υποκινητών της σπείρας στης οποίας τα ίχνη έφθασε η Ασφάλεια του Άργους, η οποία εξιχνίασε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, 33 περιπτώσεις απατών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και απάτη, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Πως όμως εξαπατούσαν τα θύματά τους οι αετονύχηδες; Το κόλπο έξυπνο, όμως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.

Έτσι λοιπόν από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως τα μέλη της σπείρας πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους παθόντες, με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων που διέθεταν προς πώληση και τους έπειθαν να μεταβούν σε τραπεζικό μηχάνημα (Α.Τ.Μ.), προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής και εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τους ως προς τον τρόπο λειτουργίας αυτής, κατάφερναν να αποκομίσουν χρηματικά ποσά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι απατεώνες που είχαν ως βάση τους την Αργολίδα, κατά το χρονικό διάστημα από την 28.10.2019 έως και την 15.1.2020, σε πανελλαδικό επίπεδο, είχαν διαπράξει συνολικά 33 περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων και καρτών sim κ.α.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.