ΚοινωνίαΑρχείο

Διαρρήκτες έκαναν λαμπόγυαλο το σπίτι Διαβάτη – Τσακίρογλου στο Λυγουριό

Με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν αντιμέτωποι δύο γνωστοί ηθοποιοί που είναι και ζευγάρι στη ζωή επί 61 συναπτά έτη, κατά την άφιξή τους στην Αργολίδα, όταν πήγαν να επισκεφθούν την εξοχική κατοικία που διατηρούν μεταξύ Λυγουριού και Αρχαίας Επιδαύρου.

Με το που μπήκαν στο σπίτι τους η Χρυσούλα Διαβάτη και ο Νικήτας Τσακίρογλου περιέγραψαν πως αντίκρισαν μια εικόνα «βομβαρδισμένου τοπίου», καθώς οι κλέφτες τα είχαν κάνει όλα λαμπόγυαλο. Από τη μανία καταστροφής δεν γλίτωσαν συρτάρια, ντουλάπες, μα ούτε και οι μεταλλικοί σωλήνες του καλοριφέρ τους οποίους οι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει!

Μετά από αυτό πως γινόταν να μην καθυστερήσουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» που έκανε έναρξη απόψε στο Ναύπλιο, και στο οποίο πάντως έδωσαν κανονικά το παρών ως τιμώμενα πρόσωπα, φανερά αναστατωμένοι από τα όσα είχαν προηγηθεί, προσπαθώντας να μετριάσουν την φυσιολογική απογοήτευσή τους και με ανάμεικτα συναισθήματα κατά την βράβευσή τους.

Χρυσούλα Διαβάτη Νικήτας Τσακίρογλου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ»

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ζευγάρι αποφάσισε τη διαμονή του σε ξενοδοχείο του Ναυπλίου, μέχρι να δουν τι θα γίνει με την διάρρηξη στην οικία τους, από την οποία δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η λεία των δραστών, ενώ υπάρχουν και αρκετές ζημιές που χρήζουν αποκατάστασης. Παράλληλα υπάρχει και το masterclass της Τρίτης με εισηγητές τους ίδιους στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Εξαιρετική αρχή για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» στο Ναύπλιο

Να σημειωθεί πως τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή της Επιδαύρου είναι αυξημένα από το φθινόπωρο, με τον δήμαρχο Τάσο Χρόνη να έχει ζητήσει από τον περασμένο Δεκέμβρη ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής σε μέσα και προσωπικό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στο κομμάτι της πρόληψης. 

Χρυσούλα Διαβάτη Νικήτας Τσακίρογλου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ»