ΚοινωνίαΑρχείο

Ανοίγει τα φτερά της η ομάδα ρομποτικής του ΓΕΛ Ερμιόνης

Στην 2η φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση προκρίθηκε η ομάδα Ρομποτικής του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης.

Η ομάδα του ΓΕΛ Ερμιόνης που αποτελείται από τους Μπόρκο Στέρεβ, Άγγελο Σκούρτη και Μάριο Μπουντούρη, εργάστηκε και πρότεινε τη κατασκευή ενός «Ταχυπαραγωγού Ζωοτροφής» με χρήση ανοικτών τεχνολογιών στο πλαίσιο της Ερευνητικής Δημιουργικής Δραστηριότητας με υπεύθυνο καθηγητή τον Ευθύμιο Παπακυριακόπουλο.

Μια πολύ δημιουργική και πρωτότυπη πρόταση για τη χρήση και την αξιοποίηση ανοιχτών τεχνολογιών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, όπως άλλωστε έκαναν και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός είναι ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός που έχει σαν στόχο και το μοίρασμα και την επανάχρηση της γνώσης μια και τα έργα των ομάδων που θα υλοποιηθούν κατα την διάρκεια της 2ης φάσης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας για να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία και να δημιουργούν ανοιχτύς εκπαιδευτικούς πόρους.