ΑθλητισμόςΑρχείο

Νέα εποχή για το Ελληνικό bodybuiding με μπροστάρη τον Τάσο Κολιγκιώνη

Σε διαδικασία ζυμώσεων και σημαντικών αλλαγών βρίσκεται τον τελευταίο καιρό το Ελληνικό bodybuilding, καθώς η μέχρι πρότινος Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης (Ε.Ο.Σ.Δ.), ουσιάστικά βάρεσε διάλυση όταν αποχώρησαν από αυτήν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι που την απάρτιζαν με αίτηση διαγραφής.

Την θέση της παίρνει η νεοσύστατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης – Π.Ο.Σ.Δ., με ένα νέο διοικητικό σχήμα στο οποίο ηγείται ο Ναυπλιώτης εν ενεργεία Πρωταθλητής του αθλήματος Τάσος Κολιγκιώνης.

Η νέα Ομοσπονδία συστάθηκε με την ένωση 27 Συλλόγων, με την κατάθεση και απόφαση καταστατικού απο το Πρωτοδικείο, με την εκλογή Διοικητικού συμβουλίου, με την αναγνώριση της από την παγκόσμια ομοσπονδία (IFBB) και την αντιπροσώπευση της παγκόσμιας από την συσταθεισα ελληνική (affiliation) και τέλος την κατάθεση όλων αυτών στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Eπίσημο Meeting Π.Ο.Σ.Δ – IFBB International

Στα κεντρικά γραφεία της IFBB στη Μαδρίτη βρέθηκαν χθες σε επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της νεοσύστατης Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης Τάσος Κολιγκιώνης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Στέλιο Κλιάφα, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της IFBB δρ. Ράφαελ Σαντόχα.

Οι επαφές γίνονται στα πλαίσια της επίσημης αναγνώρισης της ΠΟΣΔ ως του νέου εκπρόσωπου της IFBB για το άθλημα της Σωματικής Διάπλασης & Fitness στην Ελλάδα.

 Eπίσημο Meeting Π.Ο.Σ.Δ - IFBB International στην Ισπανία!

Τι οδήγησε στην ρήξη των αθλητών με την Ε.Ο.Σ.Δ.

Οι αθλητές που εκπροσωπούσαν το άθλημα στην Ελλάδα είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους με τον τρόπο που διοικούταν η μέχρι πρότινος Ομοσπονδία αλλά και με την έλλειψη οικονομικής στήριξης του αθλήματος.

Από τους περισσότερους συλλόγους υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια για την λειτουργία της ΕΟΣΔ και καταγγελίες για αυταρχισμό από πλευράς του προέδρου. Όποιες προσπάθειες έγιναν για να βρεθεί η χρυσή τομή έπεσαν στο κενό με αποτέλεσμα να επέλθει οριστική ρήξη.

Οι ενέργειες της προηγούμενης ομοσπονδίας αντί να αναλωθούν στην αναβάθμιση του αθλήματος και την εξεύρεση οικονομικών πόρων, όπως ζητούσαν τα μέλη της, καταγγέλεται πως περιορίστηκαν στο πως να «κυνηγήσει» άλλες ομοσπονδίες, χωρίς κάποιο αντίκρισμα.

Τα ποσά που δίνονταν από τους χορηγούς κρίνονταν ως μη ικανοποιητικά με αποτέλεσμα οι αθλητές να μένουν χωρίς ουσιαστική οικονομική στήριξη και να μην μπορούν να απολαμβάνουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Οι στόχοι της νέας Ομοσπονδίας

Το νέο σχήμα θα προκρίνει τα οφέλη μιας Αναγνωρισμένης Ομοσπονδίας απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προσπαθώντας να δώσει μια νέα ώθηση σε Αθλητές και Συλλόγους. 

Στόχος να σχηματιστεί ένα πλούσιο καλεντάρι διοργάνωσης εγχώριων και διεθνών αγώνων εντός Ελλάδας, αλλά και πολυάριθμων διεθνών αποστολών με αρχή το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ισπανίας τον Μαϊο και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Εντός των συνόρων αναμένονται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το Elite Pro, το Dr Raphael Santonja Amateur Cup και το Μεσογειακό Πρωτάθλημα. Οι τρεις τελευταίοι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ναύπλιο που παραμένει η κορωνίδα των πόλεων που φιλοξενούν αγώνες bodybuilding Πανελλαδικά.

Π.Ο.Σ.Δ
Φώτο: Το λογότυπο της Π.Ο.Σ.Δ.

Ουσιατικά η Π.Ο.Σ.Δ. θα είναι η Ομοσπονδία που θα αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την IFBB International (Raphael Santonja) για τους Ερασιτέχνες αθλητές και το το Elite Pro που είναι το επαγγελματικό της κομμάτι.

Ο Τάσος Κολιγκιώνης έχει εκφράσει μια σειρά από νέες ιδέες, έχοντας υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τα έξοδα των αθλητών που θα συμμετέχουν στούς αγώνες του εξωτερικού. Υπάρχουν αρκετές σκέψεις βελτίωσης από το νέο διοικητικό σχήμα οι οποίες μένει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης όταν ανακοινωθεί και επίσημα το εγχείρημα, κάτι που αναμένεται να γίνει προσεχώς, μόλις θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαδικαστικά.