ΕκδηλώσειςΑρχείο

Grand Milonga στην Κόρινθο, με Αργεντίνικο tango μέχρι το ξημέρωμα

Grand Milonga, με πολύ χορό μέχρι τα ξημερώματα, διοργανώνεται αυτό το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 21.30 μμ., στο Café del Mar στην Κόρινθο (παραλία Καλάμια (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου), με ελεύθερη είσοδο.

Τανγκέρες και τανγκέροι από την Κόρινθο, απ΄όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα, θα παραβρεθούν για να χορέψουν στους ρυθμούς του Αργεντίνικου tango, που θα επιλέξει ο γνωστός Dj  Εμμανουήλ Καββάδας.

Διοργανωτής είναι ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Αργεντίνικου tango Κορίνθου» – μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Romántica milonguera», με τη βραδιά να περιλαμβάνει κοπή πίτας και πλούσια δώρα.

Must της βραδιάς είναι το show από τους πρωταθλητές Lucas Gauto & Ναΐμα Γερασοπούλου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπουένος Άιρες 2019.

Η Ναΐμα Γερασοπούλου ξεκίνησε την ενασχόληση της με το χορό σε πολύ μικρή ηλικία, αρχικά με κλασικό μπαλέτο και ρυθμική γυμναστική σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με άλλα είδη χορού. Όταν όμως γνώρισε το tango αφιερώθηκε αποκλειστικά σε αυτό. Το 2014 κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Tango Acropolis (Meditarranean & Eastern Tango Championship) στην κατηγορία Τango de pista. Έκτοτε έχει μετρήσει πολλές συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή Festival με μαθήματα και show δίπλα σε μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της tango σκηνής.

Ο Lucas Gauto ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το Tango σε ηλικία 12 ετών στην Αργεντινή και έκτοτε έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες με αποκορύφωμα την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tango στο Buenos Aires στην κατηγορία Tango de Pista. Έχει διδάξει σε milongas και σχολές του Buenos Aires και της Cordoba και έχει παρουσιαστεί στις σημαντικότερες milongas του Buenos Aires καθώς και σε Festival της Αργεντινής και της Ευρώπης μαζί με σπουδαίους Αργεντίνους χορευτές και maestros.H κοινή τους πορεία ξεκινάει τον Αύγουστο του 2015 στην Αργεντινή.

To 2019 έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tango στο Buenos Aires και κατέκτησαν την 4η θέση στην κατηγορία Tango Salon.

Ο χορός και τα μαθήματά τους στηρίζονται στη βαθιά κατανόηση της τεχνικής και της χρήσης του σώματος σε κάθε κίνηση όσο και στη δημιουργία σεβασμού και αγάπης για την κουλτούρα του αργεντίνικου tango και των παραδόσεών του. Ο χορός τους αποκαλύπτει την επικοινωνία μέσα από την αγκαλιά του tango και τα έντονα συναισθήματα που μόνο το tango μπορεί να προκαλέσει.