ΚοινωνίαΑρχείο

θλίψη στα Ίρια για τον θάνατο του διακεκριμένου καθηγητή Γεωπονίας Αλέξανδρου Πουλοβασίλη

Έφυγε από τη ζωή στα Ίρια Αργολίδας ο καθηγητής Αλέξανδρος Πουλοβασίλης, ο οποίος διετέλεσε Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982 έως και το 1991. Εκτός από την αξιοσημείωτη ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αφήσει πλούσιο συγγραφικό έργο στον τομέα του.

Η κηδεία του θα γίνει στα Ίρια, την Παρακευή 31 Ιανουαρίου, στις 12.00μ.μ.

ΠουλοβασίληςΦώτο: Από την εκδήλωση για την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε «Αλέξανδρος Πουλοβασίλης», τον περασμένο Οκτώβρη.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας τον αποχαιρετά με τα παρακάτω λόγια: «O Καθηγητής Αλέξανδρος Πουλοβασίλης «έφυγε» για το ταξίδι, το χωρίς επιστροφή… Η επιλογή του ήταν η τελευταία του κατοικία να είναι η Αργολίδα και συγκεκριμένα τα Ίρια… Φαίνεται ότι ο τόπος αυτός που εργάστηκε για χρόνια πολλά, προσφέροντας μεγάλο έργο, τον επηρέασε τόσο που θέλησε, να μην τον εγκαταλείψει…»

Συλληπητήριο εξέδωσε και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναφέρει: «Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας για τον θάνατο του αγωνιστή χαρισματικού επιστήμονα και ανθρώπου Αλέξανδρου Πουλοβασίλη, ο οποίος διετέλεσε Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982-1991 και με την έντονη προσωπικότητά του συνέβαλε καθοριστικά στην ακαδημαϊκή του ανάπτυξη. Νιώθουμε τυχεροί όσοι είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε προσωπικά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε ολόκληρο το γεωπονικό και γεωτεχνικό κόσμο».