ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Φιλόδοξο πρόγραμμα για την πολιτιστική ανάδειξη της Επιδαύρου

Σήμερα 31 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν τον Δήμο Επιδαύρου υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο τον χώρο του Ασκληπιείου όσο και ολόκληρου του Δήμου Επιδαύρου, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για επίλυση πολλών ζητημάτων που έχουν συσσωρευτεί.

Ενδεικτικά έγινε αναφορά στην εξέλιξη τόσο του μεγάλου έργου της “Ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο’’ όσο και τις εργασίες ανάδειξης του κάστρου της Νέας Επιδαύρου που σύντομα ξεκινούν.

Διδασκάλου Επίδαυρος

Διδασκάλου Επίδαυρος

Επίσης συζητήθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την τακτοποίηση – νομιμοποίηση του λιμένα Αρχαίας Επιδαύρου και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, στο δίκτυο Ασκληπιείων και στη σημασία του για την περιοχή, στα πολλά αναξιοποίητα βυζαντινά μνημεία και στις μελέτες που ήδη υπάρχουν για κάποιες βυζαντινές εκκλησίες στο Λυγουριό αλλά και στην προστασία της Μυκηναϊκής γέφυρας στην Καζάρμα.

Διδασκάλου Επίδαυρος

Τέλος, σε πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας, δόθηκε έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική του δήμου, με βάση τα ιστορικά του μνημεία αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες εξωστρέφειας του Δήμου αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, σχεδιάζοντας συγκεκριμένες σοβαρές δράσεις και μελέτες που εφαρμόζοντας τις αλλάζει ουσιαστικά η αναπτυξιακή πορεία του τόπου. 

Διδασκάλου Επίδαυρος

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και η έφορος αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου με συνεργάτες της, ο καθηγητής κ. Λαμπρινουδάκης και ο κ. Καζολιάς.