ΚοινωνίαΑρχείο

Με μηνύσεις στον βρόντο απειλεί η ΔΕΥΑΡΜ

Να το δούμε κι αυτό και να μην το πιστεύουμε. Ακούστηκε πως η ΔΕΥΑΡΜ σκέπτεται να μηνύσει τις επιχειρήσεις του Νομού, μάλιστα φέρεται να ειπώθηκε και κατά την διάρκεια κοπής της πίτας της ΔΕΥΑΡΜ. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και κάθε φορά που προκύπτει, τρέχουν δήθεν όλοι να βρουν ενόχους μέχρι να αλλάξει κατεύθυνση ο αέρας ή να φύγει το χαμηλό βαρομετρικό και να ξεχαστούν οι …μηνύσεις και οι αντάρες.

Σε κανέναν βιολογικό καθαρισμό και μάλιστα με αερόβια ζύμωση στην Ευρώπη, δεν πέφτουν βιομηχανικά και αστικά λύματα μαζί, αν και το τμήμα του υπουργείου περιβάλλοντος τα ταυτίζει. Ούτε καν επεξεργασμένα. Αν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΡΜ, μια και αυτή διοικεί τον βιολογικό, ή οι δήμαρχοι των δύο μεγάλων πόλεων της Αργολίδας είχαν συμμετάσχει στην τελευταία συνάντηση των δημάρχων Ελλάδας -Γερμανίας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση τον περασμένο Νοέμβρη στο Έρντινγκ, έξω από το Μόναχο θα είχαν πολλά να μεταφέρουν στην Αργολίδα, βλέποντας την εκεί λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Ο Βιολογικός Άργους- Ναυπλίου, πιθανόν να έχει κορεστεί, πέρα από τις συνδέσεις των βιομηχανιών. Επομένως χρειάζεται αφ` ενός μεν επιστημονικό προσωπικό και όχι ανειδίκευτους μέσω 8μηνων αφ ετέρου χρειάζεται  να επασχεδιαστεί, αφού η δυνατότητά του μέχρι 50-60 χιλιάδες κατοίκους ξεπερνιέται κατά πολύ και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες.

Αν δεν γίνουν ορισμένα βασικά, όλοι γνωρίζουμε πως ακόμα και  να συνετιστούν τα χυμοποιεία και να δουλέψουν σωστά τους δικούς τους βιολογικούς, πριν στείλουν τα λύματά τους στον βιολογικό, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά και ο βιολογικός και θα μυρίζει και θα ρυπαίνει αντί να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Ίσως να είναι τυχαίο και να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, πχ λιπάσματα, η μείωση των ψαριών στον Αργολικό, όμως τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα έντονα από την ημέρα λειτουργίας του και δώθε.